Anasayfa Gündem Siyaset Asayiş Sivil Toplum Ekonomi Eğitim Kent Yönetimi Teknoloji Sağlık Spor İş İlanları
Reklam | Künye | İletişim
  En Çok Okunanlar
Suadiye'de cinayet
SUMOTAŞ derdini Başbakan’a anlattı
Kaçakçılıkta yeni trend jet yakıtı
Şenlikte alkol alan öğrenci fenalaştı
İnşaattan düşüp hayatını kaybetti
Haber Arama
Anket

 Bizi hangi ilçeden takip ediyorsunuz?












 

 
Vefat Edenler
 
 
 
Haberler - Siyaset 04.02.2012

Yerli otoya talip çok

Başbakan’ın “olmazsa olmaz” dediği yerli otomobille ilgili tüm çalışmaları Nihat Ergün yürütüyor. Ergün tüm mesaisini, Devrim otomobilinden sonra Türkiye’de bir ilk olacak olan bu projeye ayırıyor

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “olmazsa olmaz” dediği yerli otomobil konusunda çalışmaları yürütüyor. Türkiye’de bir ilk olacak olan bu projeyle ilgili geçtiğimiz aylarda “hayal” şeklinde yorumlar yapanlar, Nihat Ergün’ün girişimleri sayesinde bir parça da olsa yeri otomobile inanmaya başladı. Ergün, geçtiğimiz günlerde de sık sık basın mensuplarının, yerli otomobil konusundaki sorularını yanıtladı.

 

BİZ İNANDIK

Otomobil sektörü için yerli otomobilin gerekliliğine daha önce değindiklerini belirten Ergün, "Bunun için gereken desteği gereken teşvik mekanizmalarını da oluşturuyoruz. Bunu sektörle de değişik zamanlarda bir araya geldiğimizde ifade ettik. Sektörden bu konularda sıcak mesajlar da almıştık. Bu sıcak mesajları yavaş yavaş somutlaşmaya dönüştüğünü görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Bunun çok değişik yolları çok değişik modelleri olabilir. Çünkü baştan beri ifade ettiğimiz sektör her türlü yatırımı yapabilecek Güce sahiptir. Hem ekonomik Güce sahiptir hem de teknolojik birikime sahiptir hm de yetişmiş insan gücüne sahiptir" dedi.

 

MEMNUNİYET DUYARIZ

Önemli olanın Türkiye'den yeni bir marka ve modelin çıkması olduğunu söyleyen Ergün, "Bu marka ve modelin çıkarılması için değişik yöntemler uygulanabilir. Eğer Fiat ile Tofaş, Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek tasarımının Türkiye'de yapılması, önemli parçaları Türkiye'de üretilmek ve Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük mutluluk duyarız. Görüyoruz ki gelişme sadece bundan ibaret değildir. Başka firmalar da konu üzerinde çalışmaktadırlar. Eminim Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içinde sadece bir markayı değil birden fazla markayı modeli piyasaya sunabilecek imkan ve kabiliyete sahip olacak. Bunu görüyoruz bundan da memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Bu Haber 717 defa okundu.
 
Habere yorum yaz Arkadaşına gönder Çıktı Al
 
Bu haber İçin Yapılan Yorumlar (0)
Bu haber için henüz yorum yapılmadı.
     Yorum Gönder
* Adınız Soyadınız:  
E-Posta:
* Yorumunuz:
 
Diğer Siyaset Haberleri
AKP’lileri buluşturan düğün
Ahmet Ark’dan EYDEM’e ziyaret
Sandık müşahitleri belirlenecek
Pekcan'ın hedefi 10 bin üye
Vekiller partiyi yönetmeyecek
Tüm gençleri birleştireceğiz
Delege isterse adayım
İl başkan adaylığı düşünüyorum
CHP İzmit’te görev teslimi
Kuşkan olmalı, Erenkaya olmamalı
 
 
 
Sporda Bugün
 
Yazarlarımız
Metin EROĞLU
Bayram, sizlere ömür!
Erdin AĞDEDE
Türk gençliğinin içler acısı hali
Galip ATAMAN
İl başkan adayını, ilçe başkanları belirlemeli
Erkan NİGİZ
Ulaşımda yeni düzen ve Kent Kart
Mevlüt SOYSAL
19 Mayıs da suç sayılacak
Mehmet ÖZMEN
Numan Kurtulmuş başarılı olabilir mi?
Uğraş ÇİFTÇİ
Dış politika ve akılcılık…
Kenan SEYREK
Gökten anneye bir gün düştü
Mehmet SÖNMEZOĞLU
Hz. Peygamber’in(s.a.s) anne sevgisi
Gülfem ERDİNÇ CEBE
İnsan insandır
OLTAYA VURANLAR
Benzinde ÖTV indirimi
MEKTUBUNUZ VAR
Parti yöneten gazeteciler!
OKUR TEMSİLCİSİ
Vurun abalıya gazetecilik midir?
Cihat KAYMAS
Kritik seviyeler
Abdullah MALÇOK
Bu olayların hesabı verilmeli
Zeki KAYA
Körfez’in stres melodisi
Levent ULUSAY
TFF kanunları!
Bülent EKİNCİ
Otomobil de yaparız LİMUZİN’de
Pınar BOZDEMİR
Meleksin Annem
 
  Anasayfa Gündem Siyaset Ekonomi Spor Sivil Toplum Eğitim Teknoloji Sağlık Kent Yönetimi Magazin Asayiş

Her Hakkı Saklıdır © 2009 Demokrat Kocaeli Gazetesi     Gür Gazetecilik Matbacılık Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri Tic. LTD. ŞTİ.
Ömerağa Mah. Şahabettin Bilgisu Cad. no 71İZMİT/KOCAELİ
Tel : 0262 325 30 83 - 0262 323 40 00 (Pbx) | Fax: 0262 325 30 93 E-mail : kocaelidemokrat@gmail.com