Anasayfa Gündem Siyaset Asayiş Sivil Toplum Ekonomi Eğitim Kent Yönetimi Teknoloji Sağlık Spor İş İlanları
Reklam | Künye | İletişim
  En Çok Okunanlar
Suadiye'de cinayet
SUMOTAŞ derdini Başbakan’a anlattı
Kaçakçılıkta yeni trend jet yakıtı
Şenlikte alkol alan öğrenci fenalaştı
İnşaattan düşüp hayatını kaybetti
Haber Arama
Anket

 Bizi hangi ilçeden takip ediyorsunuz?












 

 
Vefat Edenler
 
 
 
Yazarlar
Cihat KAYMAS kocaeli.demokrat@gmail.com      
AB’ de yeni anlaşma
AVRUPA Birliğinde bulunan ülkelerin devlet başkanları ve hükümet başkanları , borç krizinden kurtulmanın yollarını görüşmek üzere yeniden biraraya geldiler. Alınacak  Radikal kararlar ve uyulacak bütçe disiplini kararları toplantıya katılan 27 üyenin 25’ i tarafından kabul edildi.  İngiltere ve son anda anlaşmaya katılmayacağını açıklayan Çek Cumhuriyeti hariç 25 ülke yeni fonun devreye girmesini onayladı. Böylece bütçe disiplininden taviz vermeyi kabul eden 25 Avrupa Birliği üyesinin imzalayacağı yeni bir anlaşma yapılacak. Bu anlaşmanın da, ilkbahar gelmeden tamamlanıp,  2013 yılında devreye girmesi hedefleniyor.
 
Piyasalar geçtiğimiz hafta, FED’ den gelen düşük faiz ortamının devam edeceği ve gerekli olması durumunda parasal genişlemeye başvurulabileceği yönünde açıklamalarla yukarı yönde bir seyir izledi. Ayrıca haftanın son günü açıklanan ABD, GSYİH rakamlarının beklentilerden biraz kötü gelmesiyle, Global piyasalardaki artış hız kesti. İç piyasada gerileyen bono faizlerinin bankacılık endeksinde yarattığı itici etkiyle, geçtiğimiz haftalardaki  yazılarımda belirttiğim üzere, İMKB’deki artış hareketi devam etti ve dünyadan pozitif ayrışma gösterdi. Yeni haftaya piyasalar, Yunanistan’ da haftasonunda hükümet ile özel sektör arasında yürütülen görüşmelerden olumlu sonuç çıkmamış olması nedeniyle bir miktar moralsiz olarak başladı. Ancak, içerde İMKB-100 Endeksi  % 0.79 oranında değer kazanarak, 57811 puandan kapandı. Haftanın ikinci günü birinci seansta İMKB-100 % 0.88 artarak 511 puan değer kazandı ve 58323 puandan kapandı. Bence Endeks 58400 seviyelerinde yataya geçecek ve ardından gerileme göstererek devam edecek.
Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik devletleri borç sorunundan kurtulmak için, para basma yoluna gidiyor görünüyor. Geçen haftalarda bu konu üzerinde daha fazla duracağımı belirtmiştim. AB’ nin  son dönemde 550 Milyar Euro para bastığı ve basmaya devam ettiği tahmin ediliyor. ABD’ de ise zaten para basmanın önünde bir engel olmadığı için ne kadar basım yapıldığı tahmin bile edilemiyor. İçeride ise para basımı yapılmamasına rağmen, Kredi kartları limitlerinde uygulanan yeni limit artışları, halkın alım gücünü artırarak para basılmış etkisi yapmaya başlıyor. Alım gücünün artması da otomatik olarak yüksek Enflasyonu beraberinde getiriyor. Bu nedenledir ki, Siyasi otorite son dönemde, kredi kartı kullanıcılarına tek limit getirilmesi için bir çalışma başlatmış durumda. Bundan, sonra kredi kartı kullanıcıları için her bankadan ayrı ayrı aldığı kredi kartlarına yüksek limitler verilmeyecek. Bu uygulamanın  oldukça faydalı olacağı kesin. Ama, şimdiye kadar böyle bir uygulamaya gidilmemesi, üstelik bankaların yoldan geçene kredi kartı dağıtmalarına müsade edilmesi ve kredi kartı taleplerinde gelir beyan edilmemesi derin bir kara kuyu oluşturmuş durumda. Bankalardan tek kredi kartı limiti uygulamasına gidilmesi alışkanlıkları değiştirecektir. Bence, kangren olmaya başlamış olan bu konu kesinlikle çözülmeli ki, ileride daha vahim sonuçlarla karşılaşılmasın.
 
Bu Yazı 481 defa okundu.
  Yazara E-posta Arkadaşına gönderÇıktı Al
   
 
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar (0)
Bu yazı için henüz yorum yapılmadı.
Yazarın Diğer Yazıları
Kritik seviyeler (16-05-2012)
Avrupa seçimleri (09-05-2012)
Şimdide sıra İspanya’da (02-05-2012)
Fransa ve Hollanda Avrupa’yı sallıyor (25-04-2012)
Çin nere İspanya nere diyebilirmiyiz? (18-04-2012)
Suriye kriz çıkaracak... (11-04-2012)
Büyüme ve enflasyon datası... (04-04-2012)
İstisnai günler (28-03-2012)
Petrol fiyatları artıyor... (21-03-2012)
Bahar rallisi muhtemel… (14-03-2012)
Yazara Ait Tüm Yazılar 
 
 
 
Sporda Bugün
 
Yazarlarımız
Metin EROĞLU
Bayram, sizlere ömür!
Erdin AĞDEDE
Türk gençliğinin içler acısı hali
Galip ATAMAN
İl başkan adayını, ilçe başkanları belirlemeli
Erkan NİGİZ
Ulaşımda yeni düzen ve Kent Kart
Mevlüt SOYSAL
19 Mayıs da suç sayılacak
Mehmet ÖZMEN
Numan Kurtulmuş başarılı olabilir mi?
Uğraş ÇİFTÇİ
Dış politika ve akılcılık…
Kenan SEYREK
Gökten anneye bir gün düştü
Mehmet SÖNMEZOĞLU
Hz. Peygamber’in(s.a.s) anne sevgisi
Gülfem ERDİNÇ CEBE
İnsan insandır
OLTAYA VURANLAR
Benzinde ÖTV indirimi
MEKTUBUNUZ VAR
Parti yöneten gazeteciler!
OKUR TEMSİLCİSİ
Vurun abalıya gazetecilik midir?
Cihat KAYMAS
Kritik seviyeler
Abdullah MALÇOK
Bu olayların hesabı verilmeli
Zeki KAYA
Körfez’in stres melodisi
Levent ULUSAY
TFF kanunları!
Bülent EKİNCİ
Otomobil de yaparız LİMUZİN’de
Pınar BOZDEMİR
Meleksin Annem
 
  Anasayfa Gündem Siyaset Ekonomi Spor Sivil Toplum Eğitim Teknoloji Sağlık Kent Yönetimi Magazin Asayiş

Her Hakkı Saklıdır © 2009 Demokrat Kocaeli Gazetesi     Gür Gazetecilik Matbacılık Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri Tic. LTD. ŞTİ.
Ömerağa Mah. Şahabettin Bilgisu Cad. no 71İZMİT/KOCAELİ
Tel : 0262 325 30 83 - 0262 323 40 00 (Pbx) | Fax: 0262 325 30 93 E-mail : kocaelidemokrat@gmail.com