FETÖ'den tutuklu eski komiser: Paşaları ben kurtardım

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütüne üye olduğu" öne sürülen tutuklu eski komiser yardımcısının yargıla...

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütüne üye olduğu" öne sürülen tutuklu eski komiser yardımcısının yargılanmasına devam edildi

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha önce meslekten ihraç edilen eski komiser yardımcısı Mustafa Arslan'ın yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Arslan ve avukatı katıldı. Arslan savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, milliyetçi ve vatansever bir insan olduğunu ve "ByLock" kullanmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğunu, darbeci askerler tarafından rehin alınan Donanma Komutanlığı'nda görevli 2 paşanın kurtarılmasında etkin rol oynadığını iddia eden Arslan, "Bu iki paşayı alıp, emniyet müdürlüğüne götürdüm. Onları koruma altına aldım. Donanma Komutanlığı'ndaki darbe planlarının aydınlanmasında ve darbenin bertaraf edilmesinde bu paşaların önemli etkisi oldu. Ben FETÖ'cü olsam, darbeye destek verirdim. Aksine darbenin önlenmesi için canla başla mücadele ettim." diye konuştu.

Sanık Arslan, bu başarılarından ötürü kendisine ilçenin mülki amirlerince üstün hizmet ödülü verildiğini ifade etti.

Mahkeme Başkanının, cezaevinde birlikte kaldığı FETÖ tutuklusunun, "gün gelecek bu devran dönecek" dediği yönünde ifade verdiğini hatırlatması üzerine sanık, böyle bir söz sarf etmediğini, hakkında ifade veren kişinin polise yaranmak için böyle bir şey söylediğini savundu.

Telefonundaki interneti wi-fi aracılığı ile arkadaşlarıyla paylaştığını belirten Arslan, "Belki o sırada birisi ByLock'u indirmiş ve kullanmış olabilir. Ben suçsuzum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Savcı mütalaasında, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin FETÖ ve diğer hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürerek, adli kontrol şartı ile tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, "ByLock" kaydının yeniden istenmesine, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

12 Tem 2017 - 22:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.