5 No’lu’da başkan belli oldu

Mevcut başkan hasan Öztürk’ün aday olmadığı 5 No’lu Şehiriçi kooperatifinin kongresinde Lokman Aydemir ve Niyazi Yağız yarıştı. Sakin geçen kongrede 4...

Mevcut başkan hasan Öztürk’ün aday olmadığı 5 No’lu Şehiriçi kooperatifinin kongresinde Lokman Aydemir ve Niyazi Yağız yarıştı. Sakin geçen kongrede 463 kişi oy kullanırken, Lokman Aydemir 255 oy, Niyazi Yağız ise 207 oy alabildi. Kongrede çıkan sonuç ile 5 No’lu Şehiriçi kooperatifinin yeni Başkanı Lokman Aydemir oldu

Süriye ÇATAK TEK - Kocaeli 5 No’lu Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifinin Kongresi Antikkapı’da başladı. Mevcut Başkan Hasan Öztürk’ün aday olmadığı kongrede Lokman Aydemir ve Niyazi Yağız yarıştı. Kongrede 474 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede 13 yönetim, 3 denetim kurulu üyesi ve yedekleri seçildi. Kongreye Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir ve esnaf odalarının başkanları katıldı. Kongrede mevcut başkan Hasan Ötürk, veda etti.

AHENGİ YAKALAYAMADIK

Toplantının açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Hasan Öztürk, 3 yıl boyunca kurumu en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını belirtti. Son bir yılda esnafların çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Öztürk, “Ben aday değilim seçilecek olan arkadaşımız başkanımızdır en iyi şekilde çalışma yapacaklarına inanıyorum. Birlik arak ahengi hiçbir zaman yakalayamadık. Maalesef üyeler kongreye gelmiyor. Vekalet ile kongreye gidiyoruz. Raylı sistem deneme seferlerine başladı.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Kimse bu sistemin esnafa zarar yok diyemez. Burada ben değil biz demediğimiz süre bu tartışalar ve sıkıntılar devam edecek. Benim aracımdan başka gelirim yok. Sizlerde öylesiniz. Bizler seçilen arkadaşlarımıza namus ve hasiyetimizi teslim ediyoruz. Buradaki arkadaşlar bunu korumakla mükellefler. Hakkınızı helal edin. Benim de hakkım varsa size helal olsun. İnşallah yeni seçilen arkadaşlarız kooperatifi çok iyi yönetir ve onlarla devam ederiz. Ortak liste çalışması yapıldı ama olmadı. Birilerinin istediği ile hareket edince olmuyor” dedi.

KURT DİVAN BAŞKANI

Konuşmanın ardından divan için önerge verildi. Divan başkanlığına Oda Başkanı Mustafa Kurt, katip üyeliklere Ahmet Eryılmaz, Zeki Ayvazoğlu, oy toplayıcılığa ise Caner Şengün, Tamer pak seçildi. Genel Kurul’da kooperatifin araçlarının satışında elde edilen 1 milyon 371 bir liranın dağıtılması ya da yatırım yapılması gündeme geldi. Adaylardan Lokman Aydemir kooperatif parasının dağıtılmasını istedi. Üyelerin de isteği ile para üyelere bağış adı altında dağıtılacak.

KONGRE TAKVİMİ İKİ YILA ÇIKTI

Kongrede raylı sistemin hata geçmesi ile çalışma programı aktarma, güzergah değişiklikleri, sözleşme imzalanması ile ilgili yönetime yetki verilmesi maddesinde tartışma yaşandı. Yapılan tartışmaların ardında yönetime yetki verildi ve yönetimin böyle bir durumda üyeleri tek gündem maddesi ile toplantıya çağırmasına karar verildi. Toplantıda üye aidatının 300 liradan 250 liraya düşürülmesi için yapılan olması içi oylama yapıldı. Oylamada aidat 300 lira olarak kaldı. Kongrede, genel kurulların yılda bir yapılması yerine 2 yılda bir yapılması içi oylama yapıldı. oylamada 113’e 48 ile genel kurulun 2 yılda bir yapılmasına karar verildi.

LOKMAN AYDEMİR’İN LİSTESİ

Yönetim Kurulu:

Lokman Aydemir

Alibey Akyıldız

Hakan Yavuz

İsmail Efe

Serdar Barutçu

Ekrem Hacıoğlu

Hasan Durmuş

Recep Önal

Fikret Aktop

Burhanettin Özçelik

Fuat Bayram

Tarık Aykutalp

Mustafa Kurt

Denetim Kurulu:

Fatih Gürkaş

Mehmet Birlik

Emre Uysal

NİYAZİ YAĞIZ’IN LİSTESİ

Yönetim Kurulu.

Niazi Yağız

Hasan Pehlivanoğlu

Süttim Uğurlu

Ali Demirci

Ömer Güner

Erdoğan Özler

Fahrettin Pak

Recep Sancak

Vahdettin Sedef

Aydın Çelik

Caner Sert

Erdal Doydum

Bilal Çelik

Denetim Kurulu:

Metin Yiğit

Ahmet Eryılmaz

Vahap Haskul

20 May 2017 - 17:31 - Sivil Toplum


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.