Geleceğini çöpe atma, pet şişeni potaya at

Dilovası Devlet Hastanesi’nin bahçesine basketbol potası görünümündeki ambalaj atık toplama kutusu yerleştirilerek ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konusunda farkındalık oluşturuldu. İlk geri dönüşüm basketlerini hastane çalışanlarının attığı pet şişe toplama potaları, çocukların da eğlenerek çevre bilinci kazandıkları alanlar haline geldi

Hastane bahçesine yerleştirilen geri dönüşüm potalarının farkındalık oluşturduğunu belirten Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz, “Sıfır atık projesi eğitim ve uygulamalarıyla; kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını ve etkin toplama sisteminin kurulması ile atıkların geri dönüştürülebilmesini hedefliyoruz. Hastanemizde enfeksiyon kontrol hemşiresi tarafından sıfır atık projesi konulu eğitim ve bilgilendirmeler çalışanlarımıza sık sık verilmektedir. Hastane bahçesine kurulan basket potası ile bu çalışmayı eğlenceli hale getirdik. Hastane personellerimiz ve vatandaşlar ellerindeki pet şişeleri basket atarak projeye destek veriyorlar. Bu sayede değerli atıkların geri dönüştürülmesi sağlıyoruz” diye konuştu.

19 Nis 2018 - 15:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.