234 okul servisi kontrol edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Koordinesinde, Türkiye genelinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması yapıldı...

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Koordinesinde, Türkiye genelinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması yapıldı

Abbas ÇAKAR - Vatandaşlarn, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla, ülke genelinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Koordinesinde, yapılan çalışmalar kapsamında Kocaeli’nde 26 Nisan günü 11:00–15:00 ile 18:00–22:00 saatleri arasında Asayiş, Çocuk, Narkotik, TEM, Muhabere Elektronik, Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinden 106 ekip ve 372 görevli personelin katılımı ile eş zamanlı olarak Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması yapıldı.

234 OKUL SERVİSİ KONTROL EDİLDİ

Gerçekleştirilen uygulamada bin 939 şahısa GBT sorgulaması yapılırken, kontrollerde aranan 1 şahıs yakalanırken, 1 şahıstanda 1 adet kurusıkı silah elegeçirildi. Araçlar üzerinde trafik yönünden yapılan kontrolde 219 araç konteol edildi. Kontrollerde 8 araca muayene eksikliğinden, 1 araca ise ehliyet yetersizliğinden toplam 2 bin 882 TL para cezası kesildi. Uygulamalarda kontrol edilen 234 okul servisinden 2 servi aracına muayene eksikliği, 2 sine ise sevis aparatlarının bulunmamasında cezai işlem uygulandı.

KAFELER KONTOL EDİLDİ

Uygulamarda konrol edilen 146 internet kafe’den 1 iş yerine ruhsatı olmamasından, 2 sine öğrenci bulunudrmaktan ve 1’ine yaşı küçük çocuk bulundurmaktan idari işlem yapıldı. Uygulamalara kontrol edilem 15 oyun salonu, 65 kafe- ve kahvehaneden 1’ ine kapalı alanda sigara içirtmekten, 1’ine nargile içme ruhsatı olmadığı ve nargile içirtmekten, 1’ine işyeri ruhsatı bulunmamasından, 1’ ine kimlik bildirimi yapılmamasından idari işlem yapılırken yine uygulamalrda 5 İddia Bayii, 16 büfe, ve 82 park bahçe kontrol edildiği öğrenildi.

27 Nis 2018 - 17:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.