'400 milyon liralık yatırımı hayata geçirdik'

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2014 seçimlerinden bu güne kadar geçen süreçte yapılan yatırımları ve yeni projeleri değerlendirdi. Programda konuşan Baran “Yapamazsınız dediler. Biz inandık. Yapacağımıza da söz verdik. Çok şükür geldiğimiz noktada tutmadığımız bir sözümüz olmadı” dedi.

Arif BULUT - 2014 seçimlerinde göreve gelen ve ilçede 4 yılda 400 milyon liralık yatırımı hayata geçiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile bugüne kadar yapılan yatırımları ve yeni projeleri değerlendi. Programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programda konuşan Baran “4 yılı tamamladığımız dönemde Körfez’de 400 milyon liralık yatırımı hayata geçirdik. Beyannamede yer alan projelerin yüzde 80’ini tamamlarken, beyannamede yer almayan ama Körfezlilerin talepleri ile şekillenen birçok projeye başladık, tamamladık.

ZOR BİR ÜÇ YIL YAŞADIK

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu “ 7 Haziranda ben de milletvekilliği görevimde 3 yılımı tamamlayacağım. Bu süreçte 4 seçim bir darbe girişimi 2 olağanüstü kongre yaşadık. 81 milyon olarak gerçekten tarihi bir dönemi yaşadık. Hep birlikte yaşadığımız sınır ötesi operasyonumuz var. Bir terör devletine dur demek adına çok önemli bir adım attık ve sonuçlandırdık. Gerçekten çok zor bir üç yılı yaşadık. Biz bu dönemi birlik ve beraberlik çatısı altında atlattık. Önümüzde ki seçim çok önemli bir seçim dönemedir. İçerde ve dışarda terör örgütlerinin bir araya geldiği 7 düvele karşı yapacağımız bir seçim geçireceğiz” dedi.

PAZARLIK SONUCU VERDİLER

Sözlerine devam eden Katırcıoğlu “ Sadece kuru laftan ibaret, gelecekle ilgili bir kurgusu olmayan sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmaya yönelik bir süreç yürütüyorlar. 15 vekillerini bir pazarlık sonucu veridiler. 24 Haziran seçim kararının alınmasının ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Biz bu oyunları biliyorduk. Gözü dönmüş bir şekilde sadece yok etmek iç güdüsüyle hareket eden muhalefeti kınıyorum. Bizler güçlü bir Türkiye için mücadele için mücadele edeceğiz. Bunu da bir olarak birlik olarak başaracağız. Birileri “ Hodiri Meydan” derken bizler çalışmaya devam ediyorduk. ” dedi.

TUTAMADIĞIMIZ SÖZÜMÜZ YOK

Katırcıoğlu’nun ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Göreve geldiğimiz gün üzerinden tam 4 yıl geçti. İnsan odaklı hizmetleri hayata geçireceğimiz ve her yıl ‘hesap veren bir belediye’ olarak sizlerin karşısına geçerek hesap vereceğimiz söyledik. Sözümüzü de tuttuk. Bu projeler sadece benim ve ekibimin değil, tüm Körfez halkının başarısıdır. Projeleri yapacağımızı söylediğimiz de; ‘yapamazsınız’ dediler. Biz inandık. Yapacağımıza da söz verdik. Çok şükür geldiğimiz noktada tutmadığımız bir sözümüz olmadı” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARI ÜÇE KATLADI

4 yıl önce göreve gelen ve seçim beyannamesinde 150 milyon liralık yatırım sözü bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “ 4 yılı tamamladığımız dönemde Körfez’de 400 milyon liralık yatırımı hayata geçirdik. Beyannamede yer alan projelerin yüzde 80’ini tamamlarken, beyannamede yer almayan ama Körfezlilerin talepleri ile şekillenen birçok projeye başladık, tamamladık. Körfez Devlet Hastanesi projesi de bu kapsamda 12 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek ve Körfezlilerin hizmetine açılacak” dedi.

EĞİTİME 30 MİLYON LİRA

Sözlerine devam eden Baran “Körfezi ‘sanayi ve liman kenti’ dışında ilim kenti yapma noktasında da yürütülen çalışmalar kapsamında sadece son 2 yılda 20 milyon liraya yakın destek verdik. İlkokul 5. Sınıf öğrencilerine 4 yılda 12 bin 700 adet bisiklet dağıtık. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi adına da gelen tüm talepler cevaplandırıldık. Ayrıca Türkiye’de öğrencilere eğitime katkı payı veren tek belediye olan Körfez Belediyesi, bu yıl 3 bin 100 öğrenciye toplamda da 4 yılda 10 bin 538 öğrenciye 9 milyon 693 bin liralık destek sağladık” dedi.

ÖĞRENCİ KENTİNE DÖNÜŞECEK

“Eski belediye binasının yerinde 4 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği fakülte inşaatı ise tamamlanma noktasına geldi” diyen Baran “ Ağustos ayında Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilecek olan kampüste iki fakülte yer alacak. İlk yıl 2 bin 500 öğrenci eğitim görecek. 25 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Körfez Kampüsü dışında Hereke’ye de bir kampüs inşaa edilecek. Bunun için ilk kazma da önümüzdeki günlerde vurulacak” dedi.

TARİHE ÖNEM VERDİK

Türkiye’nin en büyük sanayi ilçesi olan Körfez, tarihiyle de ön plana çıkarıldıklarını söyleyen Baran “Göreve gelir gelmez; Hereke Kalesi, Kutluca Telgrafhanesi, Abdulaziz’in Av Köşkü, Taşköprü gibi birçok projeyi restore ederek tekrar Körfez’e kazandırma adına çalışma başlattık. Hereke Kalesi’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlanırken, Taşköprü’de restorasyon çalışmaları tamamladık. Kutluca Telgrafhanesi ve Abdulaziz’in Av Köşkü için de son aşamaya gelinirken, değerli zatlara ait türbeler de onarıldı, hizmete açıldı” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

“Körfez Belediyesi’nin ‘sosyal belediyecilik’ anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Hoş Geldin Bebek projesi’ ve ‘Güle Güle Asker’ projesi dışında ilçedeki yaşlılar da unutulmuyor” diyen Baran “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Hoş Geldin Bebek’ ekibi, yeni doğum yapan ailelerin evlerine konuk oluyor. Ayrıca ilçedeki yaşlılara yönelik yapılan ziyaretlerde eksiklikleri gideriliyor, hal-hatır soruluyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Güle Güle Asker’ projesi ile de askere gidecek gençlere çeşitli hediyeler takdim ediliyor” dedi.

DEV PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Sarnıç Han’da müteahhit kaynaklı sorunların giderildiğini çalışmalar yeniden başladığını da akran Baran “ İlimtepe’de sosyal hayatı daha da güçlendirecek olan kültür merkezinin inşaatı ise tüm hızıyla devam ediyor. Körfez’in geleceği konumundaki İlimtepe’de 140 bin kişilik alanı imara açıldı. TOKİ’ye 310 dönüm alan teslim edildi ve orada bir yaşam alanı kurulacak. Projenin startını verildi. İki tane duble yol çalışması devam ediyor. Ulaşımı da kolaylaştıracak adımlar atılıyor” dedi.

KAPALI PAZARLAR VE YURT

Sözlerini sürdüren Baran “Mahalle aralarından da kapalı pazarlar tek tek hayata geçiriliyor. Modern kapalı pazarları tek tek hayata geçireceğiz. Kapalı Pazar olmayan mahalle kalmayacak. Hacı Osman’da inşaa edilecek kapalı Pazar alanı aynı zamanda otopark olarak kullanılacak. Üstüne de öğrenciler için yurt olacak. Güney Mahallesi’nde ve Mimar Sinan Mahallesi’nde yapılacak olan projeler ile de mahalle aralarında kurulan kapalı pazarlar kaldırılarak daha modern bir hale getirilecek” dedi.

SPORUN BAŞKENTİ KÖRFEZ

“‘Sporun Başkenti Körfez’ sloganı ile başlatılan çalışmalar kapsamında 15 branşta 4-16 yaş arası 3 bin 500 genç akademilerde eğitim alıyor” diyen Baran “ 2023’e kadar 10 bin hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, tesisler de hayata geçirilmeye başlandı. İlçedeki dört okula bu kapsamda spor salonu kazandırılmak için çalışma başlatılırken, ilçede üç yeni spor kompleksi yapımı için Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürütülüyor. Körfez’in ‘kapalı spor salonu’ sorunu ise Güney Mahallesi’ne yapılacak proje ile çözülecek” ifadelerini kullandı.

27 Nis 2018 - 19:44 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.