'Bakış açım müsbet'

Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında gazetecilerin 'bedelli askerliğe bakış açınız nedir' sorusuna 'bedelli askerliğe bakış açım müsbet, bunları konuşacağız' yanıtını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, "Abdullah (Gül) Bey aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı?" dedi. Yıldırım, "Abdullah (Gül) Bey bizim ailenin içerisindeki bir arkadaşımız, AK Parti ona bütün makamları verdi, yeni vereceği bir şey yok." ifadesini kullandı. Milletvekili adaylığı konusunda Başbakan Yıldırım, "Başvuracağım, prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır." diye konuştu.

'Bakanlıkların sayısı azalacak'

Yıldırım, "Bakanlıkların sayısı azalacak. Tabii ona cumhurbaşkanı karar verecek ama düşüncesinin azalması yönünde olduğunu biliyorum." ifadesini kullandı.

Bedelli askerlik

Başbakan Yıldırım, "(Bedelli askerlik) Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir." dedi.

'Mümbiç'teki PKK varlığı bir tehdittir'

Yıldırım, "Bizim için Mümbiç'teki PKK varlığı bir tehdittir, güvenlik meselesidir ve mutlaka çözülmelidir. Bir şekilde çözülecek." şeklinde konuştu.

27 Nis 2018 - 22:21 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.