Mağdurların hakkını savunmak için aday oldum

Aday adaylığı açıklamasında CHP’ nin imamıyım diyen İmam Çetinkaya, ”Ülkenin bu çarpık düzeninde mağdur edilen herkesin haklarını savunmak için aday adayı oldum. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur'' dedi

Boran KAYALAR - İzmit’in tanınmış esnaflarından İmam Çetinkaya, CHP İl Başkanlığı Binası’nda düzenlediği toplantı ile partiden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın şehir dışında olması sebebi ile CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman’ın başkanlık ettiği toplantıya İl Saymanı Naim Keskin, İl Başkan Yardımcıları Bilgi Dehmen, Hasan Akar, Didem Turan, Demet Karaman, partinin adaylarından Prof. Dr. Muhip Kanko, Asude Fırat Özkan, Doç.Dr Ehlinaz Torun, Murat Erinç ve Beyhan Korkmaz da katılan isimler arasındaydı.

SARIBAY ANKARA’DA

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman ilk olarak İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın parti içerisinde yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan aday adayları listelerini genel merkeze teslim üzere Ankara’ya gittiğini duyurdu. Yaklaşan 24 Haziran seçimlerine çeken Acurman, “Cumhuriyet Halk Partili olmak demek bedel ödemek demektir. AKP’ye muhalif olmak bedel ödemek demektir. Bizde bu bedeli ödemek için topumuzu, tüfeğimizi

alarak savaşarak ödeyeceğiz. 44 aday adayımız var. İktidarın ayak seslerine artık herkes kulak versin” diye konuştu.

CHP’NİN İMAMIYIM

Acurman’ın ardından partililere hitap eden aday adayı İmam Çetinkaya ise, “AKP’li olmadığım için mağdur edilen bir esnaf kardeşinizim. 7 kere dükkanıma kesilen cezaların bedeli 400 bin TL’ye yaklaştı.Ülkenin bu çarpık düzeninde mağdur edilen herkesin haklarını savunmak için aday adayı oldum. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bizim yolumuz Cumhuriyet’in yoludur” ifadelerini kullandı. İktidar partisinin zaman zaman bazı cemaat isimleri ile anılmasına da espirili bir dille atıf da bulunan Çetinkaya, “Her partinin bir İmam’ı vardı. Bende artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin imamıyım” şeklindeki sözleri herkesi güldürdü.

14 May 2018 - 22:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.