Tarih gün yüzüne çıkarılıyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ile birlikte restore işlemleri tamamlanan Taşköprü’de incelemelerde bulundu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Roma dönemine ait olduğu bilinen 2 bin yıllık tarihi Taşköprü’de tamamlanan restorasyon çalışması sonrasında Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Baran, tarihi köprünün hemen yakınında yer alan, milli mücadele döneminde telgrafhane olarak hizmet eden ve daha sonra atıl durumda bırakılan Kuşçalı Telgrafhanesi içinde proje çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

2 BİN YILLIK TARİH

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’a Taşköprü hakkında bilgiler aktaran ve bölgedeki diğer tarihi yapı restorasyonları hakkında bilgi veren Başkan Baran, “Taşköprü bölgesi, adını bu köprüden alıyor. 2 bin 150 yıllık bir geçmişi var. Restorasyonu tamamlandı. Tarihi bir eseri bölgeye kazandırdık. Şimdi hemen 500 metre yanında; milli mücadele döneminde telgrafhane olarak hizmet eden ve daha sonra atıl durumda bırakılan Kuşçalı Telgrafhanesi için çalışma başlatıyoruz.

TAŞKÖPRÜ MÜZESİ

Bina gerçekten kötü durumda. Yeniden restorasyonunu tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz. Proje çalışması tamamlandı. Kısa süre içerisinde çalışmaları başlatacağız. Bölgede bir de Taşköprü Müzesi yapacağız. Tarihi eserleri bu alanda sergileyeceğiz ve turizm açısından da hareketlilik kazanmasını sağlayacağız” dedi. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can da yapılacak çalışmaların bölge için önemli olacağını belirterek, Başkan Baran’a tarih konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

15 May 2018 - 21:08 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.