Henüz 17'sinde 29 sabıkası var cezaevi firarisi

İzmit, Kartepe ve Başiskele’de 5 günde gerçekleşen 6 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili yapılan araştırmada 29 ayrı suçtan sabıkası bulunan, 3 ayrı hırsızlık olayına adı karışan ve 8 yıl 4 ay hapis cezasını çekerken cezaevinden firar eden 17 yaşındaki G.İ. yakalandı. G.İ’ye son olaylarda 19 yaşındaki M.F’nin yardım ettiği tespit edildi.

Abbas ÇAKAR - İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde 26 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında 3 iş yeri ve 1 okulda hırsızlık yapılmış, 2 araç da çalınmıştı. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Ekipleri araç hırsızlığı ile ilgili araştırma yapmak için önceki gün bölgede devriye gezdiği sırada çalınan araçlardan birinin plakasını farklı bir otomobilin üzerinde tespit etti. Bunun üzerine araç sürücüsüne dur ihtarı yapıldı. Ancak aracı kullanan 19 yaşındaki M.F. kaçmaya başladı. Polis ile çalıntı araç arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı.

HER İKİSİ DE YAKALANDI

Kısa süren kovalamanın ardından birçok suçtan sabıkası bulunduğu tespit edilen 19 yaşındaki M.F’nin kullandığı araç boş araziye girerek takla attı. Araç içinde sıkışan M.F., olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye gönderilirken, hırsızlık suçlarında kendisine yardımcı olan 17 yaşındaki G.İ’nin karanlıktan yararlanarak kaçtığı tespit edildi. Ancak polis ekipleri 2 saat sonra G.İ’yi evine girerken kıskıvrak yakaladı. G.İ’nin yapılan kimlik kontrolünde tam bir suç makinesi olduğu tespit edildi. 17 yaşındaki G.İ’nin bugüne kadar 29 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu, 3 hırsızlık olayına karıştığı ve 8 yıl 4 aylık cezasını çekerken cezaevinden firar ettiği tespit edildi.

KAZA DURDURDU

İzmit, Kartepe ve Başiskele'de 26-31 Mayıs tarihleri arasında 2 otomobil çalınırken, 3 iş yeri ve 1 okul soyuldu. Oto hırsızlığını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki devriyesi sırasında çalınan bir araca ait plakanın, bir başka araca takıldığını tespit etti. Oto Hırsızlığı Büro ekipleri aracı durdurmak istedi. Ancak içindekiler gaza basarak kaçmaya çalıştı. Araç, Kartepe'de kaza yaparak takla attı.

YAKALANDILAR

Araçtakilerin kimliği ise polis ekiplerini bile şaşırttı. Çünkü, birçok hırsızlık olayından sabıkası bulunan M.F(19) isimli şahıs araçtaydı ve yaralanmıştı. Yine 29 ayrı suçtan sabıkası olduğu, 3 ayrı hırsızlık olayından ve cezaevi firarisi olmaktan arandığı öğrenilen, hakkında kesinleşmiş 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan G.İ(17) de olaydan 2 saat sonra evine giderken Kartepe Avluburun Köyü'nde yakalandı.

KARPUZ ÇALMIŞLAR

Hırsızların, bir marketten 100 kilo karpuz, 50 kilo kavun, 1 okuldan dizüstü bilgisayar, 1 kafeden çay ve kahve malzemeleri ile 68 lira, başka bir kafeden de içinde 500 lira para bulunan sadaka kutusu ile kasadaki 250 lirayı çaldıkları belirlendi. M.F ile G.İ, emniyette biten işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Her iki şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

01 Haz 2018 - 16:20 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.