Artvinliler Darıca’da coştu

Bu yıl 10. düzenlenen Darıca Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Artvinliler Gecesi ile devam ederken, Karadeniz müziğinin genç sesi Ekin Uzunlar konseri ile sahili dolduran binlerce kişi gönüllerince eğlendi

Bu yıl 10. düzenlenen Darıca Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve beraberindekiler, Artvinliler Dernek Gecesi öncesi dernek stantlarını dolaşarak yöresel ürünlerini satan derneklere hayırlı işler diledi. Karabacak, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirirken, sahilin hemen her noktasında vatandaşlar horon çekerek gecenin tadını çıkardı. Horon ve halaylarla unutulmaz bir akşamın yaşandığı gecede Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş Artvinliler adına kısa bir selamlama konuşması yaparak kültürlerin yaşatılması adına düzenlenen bu önemli organizasyonda başta Başkan Karabacak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜZEL ARTVİN

Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise programa katılan herkese iyi eğlenceler dilerken, Artvin’in yeşilin bin bir tonuyla her yerinin ayrı bir güzellik taşıdığına vurgu yaptı. Başkan Karabacak, “Her akşam farklı bir şehrimizi ve kültürlerini tanıdığımız 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında bu akşam Karadeniz’in güzel şehri Artvin’deyiz ve Artvinli hemşerilerimizle birlikteyiz. Üstünden nice hayatlar geçmiş geçmişten geleceğe uzanan köprüleri, şelaleleriyle, doğanın nakış nakış işlediği derin vadileriyle, Cehennem Deresi Kanyonuyla, sarp dağlar arasında kendine yol bulan Çoruh Nehriyle cennet vatan Artvin” dedi.

EKİN UZUNLAR’DAN MUHTEŞEM KONSER

Programda sahne alan Aytekin Yılmaz ve ekibinin yanı sıra Artvin Yöresi folklor ekipleri programa renk katarken, Karadeniz müziğinin genç ve sevilen seslerinden Ekin Uzunlar muhteşem sesi ve sahne performansıyla sevenlerine unutulmaz bir konser verdi. Vatandaşlar sahilin değişik noktalarında halaylar ve horonlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

06 Tem 2018 - 14:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.