Vatandaştan Afrin’e destek

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından “Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız” sloganıyla Sabri Yalım Parkı’nda toplanan vatan...

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından “Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız” sloganıyla Sabri Yalım Parkı’nda toplanan vatandaşlar Afrin Harekatı’na destek verdi

Boran KAYALAR - Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından “Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız” sloganıyla düzenlenen Afrin Harekatı’na destek programı Sabri Yalım Parkı’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası toplanan kalabalığa alana girişlerde Türkiye Bayrağı dağıtıldı.

YOĞUN KATILIM

Programa ayrıca Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nda yer alan İHH Şube Başkanı İsmail Yeşildal, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Hanefi Akbulut’un yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İş Kur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek, Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Milli Kuruluşlar Birliği Dönem Sözcüsü Eren Elmalı ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programda Afrin’e destek sloganları atılarak harekata destek verilirken, program Grup Anka tarafından seslendirilen ilahiyle başladı. Sonrasında Ramazan Zor’un bestelediği Afrin Kartalı isimli marşın dinlenmesiyle devam etti. Marşların sonrasında Zeki Albayrak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sonrasında Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık vatandaşlara seslendi. Konuşmaların ardından “Can verene kan ver” diyerek vatandaşlar kan bağışında bulundu.

OYUNU BOZMAK İÇİN AFRİN’DEYİZ

Yaşlık konuşmasında, “Operasyonu, düğüne gidiyoruz diyerek şenlendiren, beklemesinler diyerek sevgili ile buluşmayı arzulayan Mehmetçiklere sahip bu milleti düşüremeyecek, düzmece demokrasi, kan kokan barış ve insan hakları söylemleri ile bu coğrafyaya çökemeyeceksiniz.Bu oyunu bozmak için El-Bab’daydık. Şimdi bu oyunu bitirmek için, askerlerimizle vatanımızın bekası ve selameti için, Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nı gerçekleştiriyoruz.Tam da bu yüzden; Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇARPITMAK İSTEYENLER VAR

Yaşlık sözlerini, “Artık kendi silahını yapmış, kendi mermisi, kendi bombasıyla düşmana yağmur olup yağan bir Türkiye var. Kumandası sizde oyuncaklara ihtiyacımız yok. Milli olmayan hainlere de bu topraklarda artık ekmek yok. Hem bu milletin parasıyla besleneceksiniz, hem de bu topraklara ihanet etmeye devam edemeyeceksiniz.Zeytin Dalı Harekâtını anlamakta zorlananlar, anlamak için kırk takla atanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var. Türkiye’nin terörle mücadeledeki ısrarını, terör örgütlerine yönelik öldürücühamlesini, savaş olarak göstermeye kalkışanlar var. Sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye’ye yönelik örtülü savaş ilanını, sivil hassasiyeti ambalajıyla perdelemeye çalışanlar iç ve dış mihraklar var” şeklinde sürdürdü.

SÖMÜRÜNÜZE EVET DEMEYECEĞİZ

“Afrin’de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var”diyen Yaşlık, “İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, tüm emperyalist kan emicilere karşı başkaldıran Türkiye’dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Sizler anlamayacaksınız diye kardeşim demekten vazgeçmeyeceğiz. İşinize gelmeyecek diye sömürünüze evet demeyeceğiz. Bu coğrafyada huzuru ve hoşgörüyü tekrar hakim kılmak için sizlerle ve taşeronlarınızla mücadeleden de asla korkmayacağız” dedi.

TOZA DÖNÜŞTÜRME STRATEJİSİ

Sözlerini sürdüren Yaşlık, “Zeytin Dalı, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır. Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu’dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır. Suriye’de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki; tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin, kendi geleceği için İslam coğrafyasını “toza dönüştürme stratejisi” dir. Toza dönüştürme stratejisi, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisidir” sözlerini kullandı.

LANET OLSUN TERÖR SÖZCÜLERİNE

“Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir” sözlerini kullanan Yaşlık,“Kullanışlı aptalları, terör örgütleridir. Bu örgüt kimi zaman bebek katili PKK/PYD’dir. Kimi zaman DHKP-C, kimi zaman DEAŞ‘dır. Kimi zaman da içimize sinsice yerleşmiş FETÖ dür. Afrin’de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir.Lanet olsun terör baronlarına ve onların uşaklarına. Lanet olsun ağzından barış düşmeyen terör sözcülerine. Lanet olsun içimizde olup ipi dışarıda olan satılmışlara. Kendi bekası için kardeşi katletmekten, milleti zelil etmekten çekinmeyen mülayim görünümlü hainlere” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

TÜRKİYE’NİN ÇELMESİNE MARUZ KALDILAR

“Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonuyla kirli oyunu ve kurulmak istenen emperyal düzeni bütün çıplaklığıyla ifşa etmiştir” diyen Yaşlık,“DEAŞ, şimdi nerede? Bazı ülkelerin Zeytin Dalı Harekatı’na karşı DEAŞ’la mücadeleye akamete uğramasın söylemlerinin neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz artık. İşinize geldiğinde terörist dediklerinize nasıl yol verdiğinizi, güvenle şehirden ayrılmalarına nasıl müsaade ettiğinizi hayretle izledik.Şimdi utanmadan güvenli bölgeden bahsediyorlar. Kimin güvenliği? Emperyalizmin aparatı eli kanlı terör örgütü PYD’ye zaman kazandırmak olmasın? Birinci dünya savaşından sonra kabileleri devletleştirenler, bugün de terör örgütlerini devletleştirme peşinde koşuyorlar. Bu kez yakalandılar, Türkiye’nin çelmesine maruz kaldılar” dedi.

EMPERYAL AKLA DİZ ÇÖKTÜRECEĞİZ

Yaşlık konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de “Allah yardımcınız olsun” diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz.

16 Şub 2018 - 15:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.