Halıdereliler Taş Ocağı için ayaklandı

Halıdere’de bulunan ve çevreye zarar veren Taş Ocağı’nın alınan ÇED kararı sonrasında yeniden açılması Halıdere’lilerin sert tepkisini çekti. Geçtiğimiz akşam Halıdere Merkez’de toplanan yaklaşık 150 vatandaş Taş Ocağı’nın kapatılması için eylem yaptı.

Soner GÜLEZER- HALIDERE halkı, bölgelerindeki taş ocağına tepki için eylem yaptı. Halıdere merkezde gerçekleştirilen eyleme, seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olan Halıdereli Ebru Küçükaydın, CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Ataman Akdeniz, Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Eraydın, Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş, Başkan Yardımcısı Mesrur Keskin ile çok sayıda Halıdereli vatandaş katıldı. Vatandaşlar, “Halıdere uyuma köyüne sahip çık” ve “Köyümüze cellat istemiyoruz” şeklinde slogan attılar. Daha sonra konuşma Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş, şunları söyledi:

13 YILDIR SIKINTI YAŞANIYOR

“Bu akşam belki inanamayacaksınız ama bu eylemi bir buçuk iki saatte derleyerek, sizleri buraya topladık. Bu halkın ortak gayesi sizleri bu alana topladı. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki, amacımız eylem değil, yaşadığımız duruma farkındalık yaratmak. Halıderemize açılan taş ocağı yüzünden bizler 13 yıldır sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorun hakkında bir sürü müracaatta bulunduk ama cevap alamadık. Şunu yeniden belirtmek istiyorum; amacımız siyaset yapmak değil. Ormanımızın yok olmasına göz yumamayız. Taş ocağının kapatıldığını duyduğumuzda çok sevinmiştik. Fakat bizler 26 Temmuz’da tekrardan ÇED sürecinin başladığını üzüntüyle öğrendik. 13 yıldır buradaki ocağın kapatılmasını umutla bekledik. Bizler ilgili resmi organlara gittik ama son alınan karar bizleri çok üzdü. Bu halk köyümüzde hep dağ havası aldı, onunla yaşadı. Biz ormanımızı çok seviyoruz, ondan vazgeçmeyeceğiz. Şunu net söyleyeyim; buraya açılan taş ocağı ormanımızı mahvetti, suyumuzu kirletti. Bizler bu yüzden ormanımıza sahip çıkacağız. Yani tek amacımız ormanlarımıza sahip çıkmak. Ormanlarımız bizim her şeyimiz. Bizlerin Sayın Orman Bakanımızdan tek ricamız; bu kararın durdurulmasıdır. Taş ocağı olan başka yerler dolu, ormanlık olmayan yerler dolu. Böyle yerler varken tek ricamız köyümüzün geleceğinin karartılmaması” dedi.

HALIDERELİLER DESTEK VERDİ

Halıdere Tarım Kooperatif Başkanı Kurtulmuş’tan sonra söz alan Başkan Yardımcısı Mesrur Keskin, Halıdere’de yer alan taş ocağı bildirgesini okudu. Keskin’in bildirgesine Halıdereliler tam destek verdi. Halıdereli Ebru Küçükaydın, yaptığı konuşmada, “Taşocağının Halıdere’ye verdiği zarar konusunda 13 yıldır tam bir mücadele halindeyiz. Kimse Halıdere’yi kaderine terk edeceğimizi sanmasın. Bu konuda verdiğimiz haklı mücadeleyi ilgili bakanlık, hükümet yetkilileri görmeli. Taş ocağına karşı değiliz. Ama taş ocağının yeri ormanlık alanlarda olmamalı. Bu konudaki mücadelenizi kutluyorum ama sizlerden taşkınlık yapmadan, mücadele vermenizi istiyorum. Ümit ediyorum ki haklı davamızda kazanan sizler olacaksınız’ diyerek konuşmasını bitirdi.

05 Ağu 2018 - 22:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

01

izmitli41 - Sayın halıdere halkı seçim sonrası sevinç naraları atarken şimdi ne oldu hadi bakalım anlatın derdinizi dinleyen olacakmı hiç zannetmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 22:28