Kötü alışkanlıklardan uzak tutulacaklar

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onları spora, sosyal ve kültürel etkinliklere yöneltmeyi amaçlayan Başiskele Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezi kapılarını açtı

Gençlerin; sosyal, kültürel ve sportif bakımdan kendilerini geliştirebilmeleri ve kendilerini evde hissetmelerini sağlayacak sosyal yaşam gençlik ve spor merkezlerinden bir yenisinin açılışı Yaylacık Mahallesi Mert İnan Sokak’ta gerçekleşti. Daha önce açılışa hazırlanan ancak aşırı yağışlar nedeniyle iptal edilen program bir hafta sonra yapıldı ve 7 Yıldızlı Kent Başiskele'nin yeni gençlik ve spor merkezi gençlerin hizmetine sunuldu.

GENİŞ KATILIM

Açılışa Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın yanı sıra AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve ilçe yönetimi, Başiskele Muhtarlar Dernek Başkanı İlhan Altıntaş, Yaylacık Mahalle Muhtarı Orhan Firidinoğlu ve mahalle muhtarları, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile mahalle halkı katıldı.

BENİM İÇİN ŞEREFTİR

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz konuşmasında, “Geçen hafta şiddetli bir yağış olduğu için açılışımızı bir hafta ertelemek zorunda kaldık. Bugüne kadar 37 mahallemizde 10 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirdik. Hasta, yaşlı ve engelli ziyaretinde bulunduk onların hal ve hatırlarını sorduk. Başiskeleli olmalarının ayrıcalığını hissettirdik. Başiskele halkını efendi olarak görüp, hizmetkârı olmak, bu millete hizmetkârlık yapmak benim için ve muhtar arkadaşlarım için şereftir. Başiskele’nin 2009 yılında nüfusu 48 binlerde iken şu an nüfusumuz 100 bin oldu. Yaylacık Mahallesi’nin nüfusu 2009’da 1935 iken şimdi 2500. Sokak sayısı 2009’da 15 iken şu anda açılmış sokak sayısı 36. Başiskele’de nüfus her geçen gün artıyor. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. Belki geciktirmişizdir ama asla atlamadık” dedi.

İLK MİLLET KIRAATHANESİ

Başkan Ayaz, yaptığı konuşmada Yaylacık Mahallesi halkına bir müjde daha verdi. Başkan Hüseyin Ayaz, “Başiskele’de ilk olarak millet kıraathanemizi de Yaylacık Mahallesi’nde yakın zamanda açacağız. Orada belediyemizin, müftülüğümüzün, milli eğitim müdürlüğümüzün ve üniversitemizin katkılarıyla gençlerimize eğitim verilecek. Burada gayemiz gençlerimizin, Türk milli ve manevi değerleriyle, gerçek bir Anadolu Müslümanı gibi yaşama ayak uydurmasını sağlamaktır” ifadesini kullandı.

06 Ağu 2018 - 10:30 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.