Kuzey Marmara Otoyolu mecliste

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’a bir soru önergesi yöneltti.

Gergerlioğlu şu soruları sordu: Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için kaç ağaç kesilmiştir ve kaç kuş türü göç yollarını değiştirmek durumunda kalmıştır? Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sırasında kaç kültürel mirasımız yok olmuştur ve bu yok olan tarihi eserlerin isimleri nelerdir? Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sırasında kaç işçimiz iş kazası sebebiyle hayatını kaybetmiştir? Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bütün hakları verilmiş midir? Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sırasında ekosistemin korunması için hangi çalışmalar yapılmıştır? Bu proje esnasında ekosistemde hangi tahribatların yaşandığına dair bir çalışma yapılmış mıdır? Böyle bir çalışma yapılmışsa sonuçları nelerdir? Proje esnasında ortaya çıkan betonlaşma ile çevre ve sel felaketleri arasında bir ilişki var mıdır? Eğer bir ilişki varsa sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır? Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin daha çevreyi, insanı ve kültürel mirası koruyacak şekilde yapılabilmesi için dünyadaki bütün örnekler incelenmiş midir? İncelenmişse bu projeye örnek Dünyada hangi ülkelerin hangi çalışmaları vardır?”

07 Ağu 2018 - 12:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.