Bu okul şans kapısı

Çocuklarını gelişen ve iyi maaş alan sektörlerde görmek isteyen aileler son dönemin en önemli sektörü havacılığa yöneliyor. Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji Kocaeli’nin eğitim alanındaki en büyük açığı olan havacılık ve yazılım konusunda öğrenci ve velilerin şans kapısı olacak

Süriye ÇATAK TEK - Gelişen havacılık sektörünün eğitimli eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile Kocaeli’de Başiskele’de ilk kez kurulan Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji ortakları Halil Arkın Sevukten ve Temel Uğur gazetemizi ziyaret ederek kolejlerini anlattı. Genel yayın yönetmeni Adem Turgut’a okulu anlatan Sevukten ve Uğur, okulu kurma amaçlarını ve nasıl bir eğitim modeli uygulayacaklarını anlattı. Uygun fiyata, kaliteli, yüksek maaşlı iş garantisi olan bir eğitim verecek olan Kolej, aynı zamanda insansız ava uçaklarının Ar-Ge ve uçuş eğitimi de veriyor.

HAVACILIK VE YAZILIK EĞİTİMİ

Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji, kendi alanında Kocaeli’de ilk ve tek. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetlenen bir okul. Okuldan mezun olan öğrenciler havacılık alanında kendilerine kolaylıkla iş bulacak seviyede olacaklar. Kolejin en önemli özelliği havacılık ve yazılım eğitimi de veriyor olması. Okul havacılık alanında artan personel ihtiyacının karşılanması ve bu alandaki eğitimli elman eksikliğinin görülmesi ile kuruldu.

İŞ BULMA İMKANI YÜKSEK

Okulun eğitimi ile ilgili bilgi veren ortaklardan Arkın Sevukten, “Kaliteli personel, kaliteli hizmeti de yanında getirecektir. Bu nedenle okulumuzda okuyan öğrencilerin iş bulma imkanları da çok yüksek. Bugün bir ticari pilot 37 bin lira alırken, kabin personeli ve yer hizmetleri personeli ise 7 bin liradan işe giriyorlar. Aynı zamanda bu daha kaliteli bir yaşamı da beraberinde getirecektir.

KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Bilişim sektörünün ihtiyaçlarına göre okulumuzda ana sınıfından başlayarak kodlama eğitimi verilecek. Ayrıca okulumuz havacılık alanında eğitim verdiği için dil konusunda ayrı bir hassasiyetimiz var. Kolejimizde lise eğitim dili İngilizce olacak. Okulumuzda aynı zamanda insansız hava araçlarının robotik programlanması, üretimi, pilot eğitimi de verilecek.

PİLOT LİSANSI DA VERİYOR

Okulumuzdan mezun olan öğrenciler 16 yaşından sonra pilotaj eğitimi görebiliyorlar. Bu eğitim sonucunda isteğe bağlı olarak Pilot Lisansı da veriyoruz. Aynı zamanda okulumuzdan mezun olan kabin görevlileri, yer hizmetleri personelleri uluslararası lisansa sahip olacak ve başka ülkelerde çalışma imkanı bulabilecek.

DİL EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Okulumuzda dil eğitimine büyük önem veriyoruz. Ana sınıfı ve İlkokulda müfredat dersleri dışında Fransızca, Korece, İngilizce dil eğitimleri vereceğiz. Havacılık İzci grupları oluşturacağız. Ekolojik üretim ve değişim süreçlerinde eğitimin planlanması, atölye temelli eğitim pratiği, oyun temelli değerler ve beceri geliştirme atölyeleri, bale, jimnastik, estetik kazandırma temelli beden eğitimleri verilecek.

EĞİTİM ALANI ÇOK GENİŞ

Ortaokulda müfredat dersleri dışında 5’inci sınıfta yabancı dil hazırlık eğitimi, 8’inci sınıfta ise liselere hazırlık eğitimi de verilecek. Çocuklarımıza üreten, geliştiren, yöneten eğitim modelleri üzerinde çalışma imkanı sağlayacağız. Uzman eğiticilerle futbol, basketbol, tenis, yüzme, kayak gibi eğitimler verilecek. Lise bölümümüz ikiye ayrılıyor. Birinci Anadolu Lisesi, ikincisi ise meslek lisesi. Meslek lisemizde pilotaj, yer hizmetleri, kabin hizmetleri, uçak, bakım, ağ tasarımcılığı eğitimleri verilecek. Elbette burada da müfredat dersleri verilecektir.

YATILI BÖLÜMDE MEVCUT

Başiskele Barbaros Mahallesi Mahmut Çavuş Caddesi’nde bulunan okulumuz iki bağımsız binadan oluşuyor. Bodrum+4 katlı olan ve içinde anasınıfı, ilk ve ortaokul bulunan binamızda, çocuk müzik odası, çocuk oyun alanları, görsel sanatlar atölyesi bulunuyor. İkinci binamız ise yine bodrum+4 katlı ve içinde lisemiz olacak. Lisenin olduğu binada boks salonu, güreş salonu, masa tenisi salonu, kantin, uçuş eğitim simülatörü, 5 tane bilişim laboratuvarı, yer ve kabin hizmetleri simülatörü bulunuyor. Bu nedenle stajlarına da önem veriyoruz. Sabiha Gökçen Havaalanı isteğe bağlı olarak ile staj protokolümüz var. Her iki binamızda yemekhane ve çok amaçlı salon bulunuyor. Lise öğrencileri için yatılı pansiyonumuz mevcut. Halı saha, basketbol sahası, teniskord bulunuyor” dedi.

10 Ağu 2018 - 12:54 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.