Akar'dan 17 Ağustos öncesi önerge

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 17 Ağustos Depremi’nin 19. yılını yaşarken depremi gündeme getirdi

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, meclise araştırma önergesi vererek deprem konusundaki aksaklıkların ve önlemlerin tespit edilmesini istedi. Türkiye’nin yüzde 96’sının aktif deprem kuşağında yer aldığını belirten Akar, 81 kentin yaklaşık 55’inin ciddi deprem tehlikesi altında olduğuna dikkat çekerek bu konudaki çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi. 17 Ağustos depremi sonrasında irili ufaklı birçok depremin yaşandığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 17 Ağustos Gölcük Depremi sonrasında ülkemizde irili ufaklı yaklaşık 164 bin depremin gerçekleştiğini söyledi.

80 BİN CAN KAYBI

Akar, son 100 yılda yaşanan ciddi depremlere de değinerek 1903’den bu yana 6 ve üzeri 66, 7 ve üzeri 15 depremin yaşandığını, bu depremlerde 80 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. 17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremleri sonrası birçok binanın hasarlı olduğunun altını çizen Akar, yapılan araştırmalarda ağır, orta ve hafif hasarlı olmak üzere yaklaşık 400 binanın bulunduğunu, buna karşın gerekli güçlendirmelerin yapılmadığını, Kocaeli’de halen bu yapılarda yaşam sürüldüğünü söyledi. Akar, muhtemel yaşanacak depremde mal ve can kayıplarının önlenmesi için bir an önce çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda mecliste komisyon kurularak saptamaların yapılması gerektiğini söyledi.

10 Ağu 2018 - 13:01 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.