Reise ve ülkeye gurbetçi desteği

Ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın ardından Başkan Erdoğan, vatandaşlara yastık altındaki euro, dolar ve altınları bozdurmaları gerektiğini söylemişti.Bu çağırıya vatandaş kayıtsız kalmazken, gürbetçilerdende destek geldi.

Abbas ÇAKAR - Tükiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaş üzerine, Başkan Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara ellerindeki Dolar ve Euro’ları bozdurmalarını istedi. Yapılan çağırıya tüm Anadolu’dan destekler yağarken, Kocaeli’nden de örnek olacak bir gurbetçi desteği geldi. Almanya’da yaşayan 10 kişilik gürbetçi gurup, kendi aralarında topladıkları 84 bin 800 Euro dövizi getirerek, Ekonomik savaşta ülkemize destek amaçlı olarak bozdurdu.

ÜLKEMİZİN VE LİDERİMİZİN YANINDAYIZ

Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan ve Türkiye’de Körfez İlçesinde ikamet eden Ramazan Akıncı, Berlin’den gelen ve İstanbul’da ikamet eden arkadaşı Tolga Sarman ile İzmit’e gelerek 84 b,in 800 Euro dövizi bozdurdu. Akıncı, paraları Türk Parasına çevirip hesaplarına yatırdıktan sonra “ Ülkemize karşı açılan savaşı gördük. Reisimizin yaptığı konuşmalarda dövizleri bozdurun çağırısını duyunca, Berlin’de yaşayan arkadaşlarımız ile biraraya geldik. 10 kişi 84 bin 800 Euro parayı topladık. Ardından sırf bu işlem için Almanya’dan gelerek parayı türk parasına çevirdik. İşlemin bir miktarı döviz hesabından bir miktarı ise beraberimizde getirdiğimiz para ile yapıldı. Parayı Türk Lirasına çevirerek hesaplarımıza yatırdık. Bu hareketi bütün gürbetçilerimize örnek olması amacıyla yaptık. İnşallah bire daha geleceğiz. Ülkemizin ve liderimizin yanındayız” dedi.

13 Ağu 2018 - 14:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.