Bugünden itibaren tedavüle çıkarılacak

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), zengin bir mutfak kültürüne sahip Marmara Bölgesi’nin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini f...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), zengin bir mutfak kültürüne sahip Marmara Bölgesi’nin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini filateli dünyasına taşıyor. Edirne tava ciğer, boza, Tekirdağ köftesi, peynir helvası, İskender kebabı, Mustafakemalpaşa peynir tatlısı, ıslama köfte ve kestane şekeri görsellerine yer verilerek hazırlanan “Yöresel Yemeklerimiz (Marmara Bölgesi)” konulu anma pulu, bugünden itibaren tedavüle çıkarılacak.

Bildiğiniz gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin yemek kültürünü yaşatmak için Yöresel Yemekler Festivali düzenlemiş ve ‘Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’ kitabı oluşturmuştu. Bu kitapta Kocaeli yöresine özgü 148 adet yiyecek ve içeceğin tarifi, fotoğrafları ve bazılarının ilginç hikâyeleri yer alıyor. Diğer yemeklerimiz o kadar meşhur olmasa bile keşke Marmara Bölgesi konulu anma pulunda Kocaeli’ye özgü ve dünyanın birçok yerinde bilinen İzmit pişmaniyesine de yer verilseydi demekten kendimizi alamıyoruz. Dileriz bir daha ki sefere bizim lezzetlerimiz de pullarda yer alır.

16 Ağu 2018 - 09:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.