Hava sıcaklıkları onları daha da zorluyor

30 dereceyi bulan hava sıcaklıkları en çok ateş karşısında ekmek parasını kazanmaya çalışan fırıncıları ve döner ustalarını zorluyor.

Arif BULUT - Ağustos aynın gelmesi ile birlikte 30 dereceyi bulan hava sıcaklıkları vatandaşları zorluyor. Ancak sıcaklıklar en çok vatandaşa hizmet verebilmek ve ekmek parasını kazanmaya çalışan fırıncıları ve döner ustalarını zorluyor. Birçok insan klimalı ortamlarda hava sıcaklıklarından şikayet ederken 50 dereceyi bulan şartlarda çalışmaya çalışan esnaf ekmek parası için mücadele etmeye devam ediyor. Bunaltıcı havaya rağmen çalışmaya devam eden esnafın ortak düşüncesi de “ Ekmek parası kazanmak kolay değil” oluyor.

ZAMAN ZAMAN 70 DERECENİN ÜSTÜNE ÇIKIYOR

Yıllardır sıcak havada çalışama devam eden Fırıncı Ercan Tokdemir, “Sıcaklar son günlerde iyice arttı. Ateş karşısında sıcaklık dışarıya göre daha da fazla oluyor. Hakiki meşe alevinin karşısında çalışabilmek kolay değil. Bu durum ancak fırın başında anlaşılıyor. Öyle zamanlar oluyor ki 70 derecenin üzerine çıkıyor. Zorlanıyoruz tabii sıcak olunca ama Allah sabrını da veriyor. Ekmek parası kazanmak kolay değil” dedi.

5 LİTRE SU İÇİYORUM

Vatandaşa hizmet noktasında çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Dönerci ustası Şaban Keskin ise, “Dönerin başında sıcaklıklar 50 dereceye kadar çıkabiliyor. Dönerle birlikte biz de pişiyoruz. Sıcakların artmasıyla birlikte günde 5 litre su içiyorum. Özellikle öğle arasında iş yoğunluğu olduğu zamanlarda çok daha fazla hissediyoruz sıcaklıkları. Ekmek aslanın ağzında ve biz işimizi severek yapıyoruz” dedi.

18 Ağu 2018 - 15:05 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.