Klasik otomobil tutkunları Kocaeli’de buluştu

Filmlerde gördüğümüz, trafikte karşılaşınca parmakla gösterip beğendiğimiz klasik otomobiller, Kocaeli’de düzenlenen şenlikte sergilendi.

Abbas ÇAKAR - Her ne kadar da, daha az gelişmiş teknolojiye sahip olsalarda, herkesin dikkatini çeken ve sayısız tutkunu olan Klasik Otomobiller, Kocaeli’nde düzenlenen ‘Klasik Otomobil Şenliği’ nde sergilendi. Dünyanın en değerli koleksiyonları olan klasik otomobillerden bazılarını ellerinden bulunduran Kocaeli’nde ki bir gurup 3 Ağustos 2012 günü Kocaeli Klasik Otomobil Kulübünü kurdu. Başkanlığını Hakan Çetin başkan yardımcılığını Muzaffer Aktaş’ın yaptığı Kulüb, Pazar günü Başiskele İlçe Sahilinde bulunan bir otelin önünde Klasik Otomobil şenliği düzenledi. Saat 10:00 ile 14:00 arası gerçekleştirilen şenliğe Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden 70’e yakın klasik otomobil getirilerek sergilendi. Türk, Amerikan ve Avrupa üretimi 1950 li yıllar ile 1980 li yıllar arasında olan birçok farklı modelde klasik otomobilin sergilendiği ücretsiz etkinlikte, klasik otomobil tutukunları araçları inceleme ve bilgi alma fırsatı buldu.

3 BİN TAKİPÇİMİZ VAR

Dernek başkanı Hakan Çetin, amaçlarınınKocaeli ili ve çevresindeki klasik otomobil severleri bir araya getirerek, klasik otomobil tutkunları arasında barış, sevgi ve dayanışma duygularını pekiştirerek klasik otomobiller ile hayatlarımıza renk katmak olduğunu ifade etti. Çetin, ‘’İzmit’te bu şenliğin bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Daha önceki organizasyonlarımız biraz küçüktü. Bu sefer daha geniş katılımlı halka açık kapsamlı oldu. Yaklaşık 70 adet klasik otomobil bekliyoruz. Bunların kırkı İzmit, diğerleri il dışından. Kocaeli Klasik Otomobil Kulübüne ait sitemiz var. 3 bin takipçimiz var. Meraklıları istedikleri gibi ulaşabilirler. Sadece tek sıkıntımız havanın yağışlı olması. Çünkü araçlar yaklaşık 60 yaşında olduğu için yağmur etkileyebiliyor. Burda ticari amaç gütmüyoruz. İzmit’te hobidaşlarımızla bu araçları sergiliyoruz. Tamamen hobisi olan insanlar için değerlendiriyoruz. Araçları belli alanlarda kategorize etmeye çalışıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

21 Eki 2018 - 14:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.