Beli kırıldı, işsiz kaldı eşyaları sokağa atıldı

Geçirdiği iş kazasında beli kırılan ve açtığı dava nedeniyle işinden de olan Şaban Kılıç(45), çaresiz kalınca Kandıra’da ki baba evine döndü. Baba evinde tek göz odada 5 kişi kalan Kılıç’ın, geçici olarak köy okulunun lojmanına koyduğu eşyaları ise önceki gün sokağa atıldı.

Abbas ÇAKAR - Aslen Kandıralı olan Şaban Kılıç(45), yıllar önce evlendi ve köyünden ayrılarak İstanbul’a taşındı. Burada BES Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir pompa firmasında 15 yıl boyunca çalıştı. 2009 yılında, bir pompanın testi yapılırken üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Beli kırıldığı tespit edilen Kılıç, hastanede ameliyat oldu. Yaklaşık 1 yıl boyunca raporlar verildi. Ancak geçirdiği iş kazası sonucu ağır işte çalışamaz hale geldi. İş yerine geri döndü. Ancak işten çıkması için baskılar artınca ve iş kazası ilgili kurumlara bildirilmeyince, çalıştığı iş yerinden davacı oldu. Açılan dava nedeniyle işinden atıldı.

4 ODALI EVDE 12 KİŞİ YAŞIYOR

Talihsizliklerin yakasını bırakmadığı Kılıç, uzunca bir süre iş aradı. Ancak kendisine geçirdiği iş kazası sonucu belinde oluşan sakatlık sebebiyle kimse iş vermedi. İşsiz kalan Kılıç, davası devam ederken, çaresiz kaldı ve kirada oturduğu İstanbul’da ki evine boşaltarak Kocaeli Kandıra İlçesinde bulunan baba evine geldi. Annesi, abisi ve abisinin ailesi ile birlikte kaldığı baba evine, kendileride eklenince , 4 odalı evde 12 kişi kalmaya başladı. Tek göz odada 5 kişilik ailesi ile yaşayan Kılıç, eşyalarını koyacak yer bulamayınca Pınarlı Köy Muhtarı ile görüştü. Ardından Kaymakamla görüştü. Yapılan görüşmeler sonucu, köyde bulunan ve boş olan okul lojmanına eşyalarını koymasına izin verildi.

KİMSEYE YÜK OLMAK İSTEMİYORUM

Talihsizliklerin peşini bırakmadığını ifade eden Kılıç, “ İş yerine açmış olduğum davam , hala devam ediyor. Mahkeme 3 defa benim lehime karar verdi. Ancak yargıtaydan çeşitli gerekçeler ile döndü. Son olarak Kartal 5. İş Mahkemesi yine benim lehime karar vererek dosyayı yargıtaya gönderdi. Sonuç bekliyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde yağan yağmurda köyümüzü sel bastı. Yeni kaymakamımız incelemelerde bulunurken köyümüze geldi. Burada lojmanı ve içerde bulunan benim eşyalarımı görünce boşaltılmasını istedi. Eşyamızı koyacak bir yerimiz olmadığından, herhangi bir işim bulunmadığımdan boşaltamadım. Bunun üzerine Jandarma geldi ve eşyalarım, Jandarma nezaretinde dışarıya çıkartıldı. Kimseye yük olmak istemiyorum. Kimseden yardımda istemek istemiyorum. Dava sonucunda tazminat davası açacağım. Ayırca malulen emeklilik isteyeceğim. Ancak bu süreçte bana eşyalarımı koyacak bir yer, çocuklarımı ve eşimi mağdur etmeyecek bir iş lazım. Geçirdiğim iş kazası nedeniyle belimde oluşan sakatlı sebebiyle kimse iş vermiyor. İşim olsa zaten bunlar yaşanmazdı.” diyerek yetkililerden kendisine eşyalarını koyacağı ve evine ekmek götürebileceği bir iş konusunda yardımcı olunmasını istedi.

03 Kas 2018 - 10:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.