Hisar deresinde temizlik yapıldı

Son yıllarda mevsim normallerinin dışında gelişen ani ve şiddetli yağışlar ve buna bağlı olarak su baskınları meydana gelebiliyor.

İl genelindeki derelerde ıslah çalışmaları ile derelerin düzenli akışlarını sağlayan İSU, yüzey suları ve sel sularının getirdiği malzemeler ile dolan derelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. İSU, il genelinde dere temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, bir süre önce Gölcük’te eski ismi ile Asar Deresi olarak bilinen ve yeni ismi Hisar Deresi olan derede temizlik çalışmalarına başlanıldı. Eni yaklaşık 28 metre genişliğinde olan derenin 5 kilometrelik kısmında temizlik yapılacak.

BASKI HAFİFLEYECEK

Bölge genelinde hummalı bir şekilde sürdürülen çalışmalarda , 8 damperli kamyonun yanı sıra biri uzun bomlu olmak üzere 2 paletli eskvatör kullanılıyor. Çalışma süresince dereden çıkarılması planlan yaklaşık 4 bin kamyon malzeme Büyükşehir Belediyesi hafriyat döküm sahasına dökülecek. İSU başlattığı bu çalışmalar ile yüzey sularının herhangi bir olumsuzluğa neden olmadan kolayca tahliye edilmesini ve altyapı hatlarının üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyor.

08 Kas 2018 - 11:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.