Emniyetin uygulamaları hız kesmiyor

Vatandaşın huzur ve güven ortamının devamı, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştiril...

Vatandaşın huzur ve güven ortamının devamı, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uygulamalara hız kesmeden devam ediyor

Abbas ÇAKAR - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlükleri koordinesinde 22 Ocak ile 29 Ocak 2018 tarihleri arasında Kocaeli genelinde yapılan çeşitli uygulamalarda aranan 3 kişi yakalanarak gözaltına alınırken kurallara uymayan iş yerlerine ise idari para cezaları kesildi. Pazar yerlerinde meydana gelebilecek yankesicilik, kapkaç ve açıktan hırsızlık olaylarının önlenmesi, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması amacıyla Asayiş Şube ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personelinin katılımı ile Gölcük, Darıca, Körfez, İzmit, Gebze ilçelerimizde bulunan semt pazarlarında ‘‘Hayırlı Pazarlar’’ adı altında uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalarda 6 semt pazarında 409 şahıs ve 99 araç kontrol edilirken eksik evrakları bulunan 1 araç ise trafikten men edildi.

PARKLAR BERKEMAL

Parklarda meydana gelebilecek asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla Asayiş Şube Yunus Timleri, Mobil Park, Narkotik Motorize timleri, Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin, katılımı ile Dilovası, Gölcük, Karamürsel, Darıca, Kandıra ilçelerimizde bulunan parklarda ‘‘Parklar Berkemal” adı altında uygulamalar yapıldı. Uygulamalarda 33 park ve 248 şahıs sorgulanırken 31 araç kontrol edildi. 4 kişiye idari yaptırım cezası uygulanarak 496 TL ceza kesilirken 1 adet bıçak ele geçirildi.

İYİ EĞLENCELER SÜRÜYOR

Mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, meydana gelebilecek asayişe müessir olaylar ile muhtemel terör eylemlerinin önlenebilmesi, eğlence mekanlarında ve çevresinde bulunan vatandaşlarımızın rahat ve huzurunun sağlanması amacıyla Asayiş, TEM, Narkotik, Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz personelinin katılımı ile İzmit İlçemizde umuma açık yerlerde ve eğlence mekanlarında “İyi Eğlenceler” adı altında uygulamalar yapıldı.

3 ŞAHIS YAKALANDI

Uygulamalarda 15 işyerinde 320 şahsın kimlik kontrolü yapılmış, tehdit suçundan aranan 2 kişi ile trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçlarından aranan 1 kişi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 13 işyerine çalışanların bilgilerini bildirmeme, işyeri ruhsatı ile canlı müzik ruhsatı bulunmayan, işyeri belge, kapalı alanda sigara içilmesi, TAPDK, 18 yaşından küçük çocuk bulundurmak gibi eksiklerden dolayı idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edildi.

30 Oca 2018 - 12:38 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.