Kronik hastalıklar nasıl önlenebilir?

İl Sağlık Müdürlüğü, kronik hastalıklar hakkında farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla sempozyum düzenledi. Sempozyuma, alanında uzman isimler katıldı

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kronik hastalıklar hakkında farkındalık ve bilinç oluşturmak, bunlara yönelik koruyucu ve azaltıcı önlemler almak amacıyla sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen sempozyumlardan biri de önceki gün Gebze'de düzenlendi.

KRONİK HASTALIKLAR

Kanser, diyabet, kalp damar ve kronik solunum yolu hastalıkları günümüzde toplumları etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıkların başında geliyor. Bu hastalıklar, tüm ülkelerde demografik ve epidemiyolojik dönüşümün sonucu olarak giderek artıyor. Bu maksatla risk faktörleri konusunda var olan bilimsel bilgi ve deneyimlerin ülkelerin olanaklarıyla birleştirilerek uygulamaya dönüştürülmesi hastalıkların azaltılmasında önem arz ediyor.

YOĞUN KATILIM

Açılış konuşmasını Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı'nın gerçekleştirdiği sempozyuma, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Hastane Başhekim ve idarecileri, uzman ve pratisyen hekimler, ilgili branş hemşireleri ve sağlık çalışanları katılım sağladılar.

BİLGİLENDİRİLDİLER

Sempozyumda Prof. Dr. İlknur Başyiğit; KOAH ve Astım, Uz. Dr. Selim Yüksel; Türkiye’de Kronik Hastalıklar,Uz. Dr. Tahir Bezgin; Hipertansiyon, Uz. Dr. Mustafa Çakır ve Uz. Dr. Rukiye Çakır; Sağlık Bakanlığı SCORE Tarama Programı, Uz. Dr. Mehmet AYAS vaka uygulaması konularında sağlık çalışanı katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Sempozyum hocaların ve katılımcıların öneri,görüş ve katkılarının konuşulduğu panel bölümü ile sona erdi. İl Sağlık Müdürlüğü halka ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu eğitim programları ile Türkiye genelinde örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.

16 Kas 2018 - 13:52 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.