İşçi ölümünde bakın hangi ilçemiz ilk sırada?

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, belirli periyotlarla düzenlediği meclis toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıda Kocaeli’ de iş kazası nedeniyle ölen işçilerin sayısı da aktarılırken, 13 işçi ölümüyle Gebze birinci sırada yer aldığı aktarıldı

Boran KAYALAR -Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 3 ayda bir gerçekleştirdiği meclis toplantısı gerçekleştirildi. Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Binasında gerçekleştirilen toplantıya işçilerin yanı sıra iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi, avukat ve gazeteciler de katıldı. Meclis toplantısına ‘2018 Yılı iş kazaları Raporu’nun sunumuyla başlandı. Sunumu Kocaeli İSİG Meclisinden Gizem Güzel yaptı. Verilere göre 2018 yılında en az 1640 emekçinin iş kazaları sonucu yaşamını yitirdiğini aktartarak sözlerine başlayan Güzel, 2018 yılında Kocaeli’de 70 emekçinin iş kazasına kurban gittiğini aktardı.

GEBZE BİRİNCİ SIRADA

En fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Kocaeli’nin 6. sırada olduğunu vurgulayan Güzel, “2016 yılında ise en çok ölümün yaşandığı 2. ildi Kocaeli. 2016’da 89 işçi hayatını kaybetmişti. İlimiz 2017 yılında iş cinayetleri bakımından, ölen kişi sayısı dikkate alındığında ülke genelinde 6. sırada gelmekte fakat sigortalı sayısına göre 2. nüfusa oranla da 3. sırada” dedi. Kocaeli’de 2018 yılında en fazla iş cinayetinin 13 işçi ölümü ile Gebze ilçesinde gerçekleştiğini belirten Güzel, Gebze’yi İzmit, Derince ve Darıca ilçelerinin takip ettiğini ifade etti.

18 Kas 2018 - 16:29 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.