Yöresel lezzetler yarıştı

Karamürsel'de "Güvenli Beslenme Paneli ve Yöresel Lezzetler Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya ilgi büyük oldu

Karamürsel'de "Güvenli Beslenme Paneli ve Yöresel Lezzetler Yarışması" düzenlendi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, ilçenin insanlar tarafından doğa ile baş başa kalmak için tercih edildiğini söyledi. Kültürel değerlerin tanıtılması ve genç kuşaklara aktarılması noktasında bu tür etkinliklerin katkı sunacağına inandığını anlatan Çakır, "Kentin denizi, doğası ve hem tarihi hem de zengin bir kültürü var. Şehirlerin marka değerlerini yükseltmek için yemeklerinin de tanıtılması gerekiyor" dedi.

GENİŞ KATILIM

Bodrum Gastronomi Kültür Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz ise çok anlamlı bir hizmet yapıldığını belirterek, kaybolan yemek kültürünün yeni nesillere aktarılması ve tanıtılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Konuşmaların ardından yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

19 Kas 2018 - 16:09 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.