İzmit tarihe not düştü

İzmit'te, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyuncuları Birliği Platformu işbirliğinde 600 kişi aynı anda atabarı oynadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncuları Birliği Platformu'nun ortak projesi ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılını kutlamak amacıyla Türkiye'nin 81 ili ve 18 ülkede aynı anda 'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi hayata geçirildi. 19.05.2019 tarih saat 17 45’de Türkiye Halk Oyuncuları Birliği Halk Oyuncuları yaklaşık 600 kişi ve Artvin’li vatandaşlar Merkez Bankası Karşısı Atatürk anıtında toplandı. Yürüyüş yolunda Türk Bayraklarını Dalgalandırarak Kent Merkezinde toplandı.Saat 18 30’da Kent Merkezinde toplandı. Türkiye Halk Oyuncuları değişik yaş gruplarındaki oyuncular gösterine halkın da katılımı ile gösterine başladı. Kocaeli İl Kültür ve Gençlik Hizmetleri Gençlik Korosu katılımı Tarihi güne renk kattı.İl Kültür Müdürü Ercan Yamen selamlama konuşması yaptı.Muzaffer Çintimar,Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kent merkezinde organizasyonu takip etti.

İzmit Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen proje kapsamında 600 kişi aynı anda atabarı oynadı. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için de başvuru yapılan proje saat 19.19'da başladı.İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan Halk oyuncularını tebrik etti. Düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi veren Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu (KARBAFED) Başkanı Mikail Kalyoncu, "Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet bu tarihi ana desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bu gün İzmit’te Tarihi ana tanıklık ediyoruz.Burada gerçekleştirdiğimiz proje Türkiye'nin ilk projesi. Atabarı her ne kadar Artvin ilimize aitse de, artık bu proje ile tüm ülkemize ait bir proje olmuş oldu. Kültür Bakanlığımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şu anda bu alanda 600 kişi atabarı oynadı" dedi.

20 May 2019 - 09:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.