Derince CHP, Ata’yı andı

CHP Derince İlçe Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında tiyatro gösterisi düzenledi. Tiyatrocu Ümit Çetin’in kendisinin yazıp oynadığı Mustafa Kemal’in Neşesi isimli tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Boran KAYALAR - CHP Derince İlçe Örgütü tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında sergilenen tiyatro oyununu izlemeye CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Baro eski Başkanı ve aynı zamanda CHP Derince Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe, ilçe yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş mücadelesini başlatmasının 100’üncü yıl dönümü anısına Tarih Öğretmeni Ümit Çetin tarafından yazılan Mustafa Kemal’in Neşesi isimli tiyatro oyunu, hayatının bir noktasında Atatürk ile karşılaşan ve Atatürk’ün dokunuşları sayesinde hayatları değişen insanların hikayelerini anlatıyor. Ümit Çetin’in kendisinin yazıp oynadığı 2 perdelik tiyatro oyunu, salondakilerin büyük beğenisini topladı. Oyunun öncesinde ulu önder Atatürk’ün Derince anılarını paylaşan Çetin, “Mustafa Kemal, Derince’ye defalarca gelmiş ve güzel Derince’mizi ziyaret etmiştir. Güzel tesadüflerden biri de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin Mustafa Kemal’in sık sık indiği tren garına yakın olmasıdır” diye konuştu. Daha sonrasında oyununu sergileyen Çetin, salondakilere duygusal anlar yaşattı.

20 May 2019 - 10:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.