Yurdagül’e yoğun destek

CHP eski milletvekili Bekir Yurdagül, il kongresinde aday olacağını parti binasında yaptığı açıklamayla resmen duyurdu. Açıklamaya CHP’ li üyelerin yo...

CHP eski milletvekili Bekir Yurdagül, il kongresinde aday olacağını parti binasında yaptığı açıklamayla resmen duyurdu. Açıklamaya CHP’ li üyelerin yoğun şekilde ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı

Boran KAYALAR - CHP İl Örgütü, 7 Ocak Pazar günü kongresini gerçekleştirecek. Mevcut başkan Cengiz Sarıbay, yeniden aday olduğunu açıklamış, açıklamasında ise "Karşıma aday çıkacağını sanmıyorum" demişti ve şimdi Sarıbay'ın karşısına, CHP eski SKM Başkanı ve DSP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül CHP Kocaeli İl binasında yaptığı açıklamayla resmen aday oldu. Basın açıklamasında İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Biz İzmit’iz Grubu Başkanı Hüseyin Erol, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

SARIBAY’A TEŞEKKÜR

Kongrede aday olacağını açıklayan eski Milletvekili Bekir Yurdagül, “Partimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Cengiz Sarıbay’a da teşekkür ediyorum. Bu adaylık yarışında hiç küsme ve serzenişte bulunmadan bana şans dilediği için kendisine teşekkür ediyorum. Şu an da gördüğümüz demokrasi görünümde ki faşizm. Türkiye, tek adam rejiminin hüküm sürdüğü günleri yaşıyor. Bu örtülü faşizme karşı tüm yurt severlerin, tüm devrimcilerin, sağ sol ayrımı yapmadan bir arada olması gerekiyor. Önümüzde ki hafta yapılacak olan kongrede bunun önemi büyük. AKP faşizm Türkiye’de bir kaos ortamı yarattı. Hepimize büyük korku yarattı. Faşizmde mutlaka bir gün bize gelecektir” dedi.

KONGRE ÇARŞAF LİSTE YAPILMALI

Biz partililerimizle kavga değil, kucaklaşmak, tekrar bir araya gelmek, ayrılıkları ortadan kaldırmak için göreve talibiz diyen Yurdagül, “Biz koltukta olsak da olmasak da bu kentte demokrasi mücadelesine devem edeceğiz. Bu görev önemli bir görev. Bu süreç önemli. Türkiye elimizin altından kayıp gidiyor. Kentimize ve yurttaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer seçilirsem il başkanlık görev süreme kadar bu koltukta oturacağım başka bir makama aday olmayacağım. CHP’de bir genel başkanlık arayışı yok. Genel başkanı nasıl güçlü kılarız arayışı olmalı. Tüm kurultay delegelerinde hepimiz çarşaf liste isteriz. Ama ne yazık ki yerel de çarşaf listeden kaçarız. Biz tüzüğümüz gereği çarşaf liste yapılmasında yanayız” diye konuştu.

VİCDANLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM

CHP’yi buluşturan ve ayrılıkları gideren çarşaf liste olacaktır diyen Yurdagül, “Umarım 7 Ocak’ta ki kongrede harmanlama yaparak çarşaf liste yaparız. Gerçekten de bugüne kadar özlediğimiz il yönetimini çıkartmış oluruz. Cengiz Bey benim çok sevdiğim, saydığımı bir ağabeyim. Ben ve arkadaşlarım bu süreçte kötüleme üzerinden siyaset yapmayacağız. Ben sokaktan geliyorum, işçi sınıfındayım. Cengiz ağabeyin farklı bir tarzı var. Umarım çok seviyeli bir yarış olur. Delegelerden istediğim şey çocuğumuzu evlendirecek eş aramıyoruz. CHP’yi yönetecek kişiler arıyoruz. Birinci öncelik Türkiye ve kent olacak. Vicdanlarıyla onları baş başa bırakıyorum. Küsmek yok. Biz partimizin emrindeyiz. Kararı siz vereceksiniz. Umarım bu sahiplenme burada kalmaz. Demokrasi mücadelesinde de hep birlikte sokakta oluruz” şeklinde konuştu.

SARIBAY PARTİLİLERE SİTEM ETTİ

Yurdagül’e başarılar dileyen İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Bekir Yurdagül arkadaşımızın bir kadrosu var. Buradakilerin yüzde 90’ı partiye ilk kez ayak basıyor. Bekir için gelmenizi istemem keşke gelip bir çay içseniz. Bu bir yarış, hak eden kazanır. Ben ne olacağım değil, partim ne olacak demeliyiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Sarıbay’ın konuşması sırasında ise partililer Sarıbay’a tepki göstererek “Keşke bizi yok saymasaydın” diyerek konuşmasını bitirdi.

DESTEK VEREN İSİMLER

Kocaeli CHP İl Başkan aday olduğunu açıklayan Bekir Yurdagül’e partinin güçlü isimlerinden Sefa Sirmen, Fetih Güven, Hasan Çelik, Cevdet Barış, Cüneyt Özkürkçigil, Hüseyin Erol, Mehmet Toker’in destek verdiği iddia edildi

29 Ara 2017 - 14:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.