Körfez’de Kaçar güven tazeledi

Başkan adayı Gülseren Altunal Solmaz’ın delege seçimlerinde usulsüzlük yaşandığını ifade ettiği Körfez İlçe Kongresi gergin geçti. 256 delegenin oy ku...

Başkan adayı Gülseren Altunal Solmaz’ın delege seçimlerinde usulsüzlük yaşandığını ifade ettiği Körfez İlçe Kongresi gergin geçti. 256 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede Mevcut Başkan Mehmet Kaçar, Solmaz’ın eleştirilerine yanıt verdi. Kaçar 134 oy alırken, Solmaz 75 oyda kaldı

Emre ARKIN

CHP Körfez İlçe Örgütü Olağan Kongresi’ni Körfez Tütünçiftlik Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Mehmet Kaçar’ın bu kongrede rakibi ilçe içindeki muhaliflerin desteğini alan Gülseren Altunal Solmaz oldu. 17 kişilik ilçe yönetimi ile 47 kişilik il delegesinin belirlendiği kongrede 256 üyenin oy kullanma hakkı vardı. Gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Bozkurt Uslu, yardımcılıklarını ise Nalan İkiz ve Gürsel Cimşit yaptı.

GENİŞ KATILIM

Kongreye CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, il yöneticileri, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, Büyükşehir Meclis Üyesi Engin Taşdemir, Eğitim-Sen eski İl Şube Başkanı Suca Omurca, Kars- Ardahan- Iğdır Dernekleri Başkanı Mehmet Irak, geçmiş dönem milletvekilleri Bekir Yurdagül, Hikmet Erenkaya ve Mehmet Hilal Kaplan ile çok sayıda partili katıldı. Adayların ortak kararı ile kongrenin blok liste şeklinde yapılmasına karar verildi.

USÜLSÜZLÜK YAPILDI

Kongrede ilk konuşan Gülseren Altunal Solmaz oldu. Tek akıma karşı olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Solmaz, “Adaylık sürem boyunca CHP’nin öncü kimliklerinden fikirler aldım. Son süreçte öyle olaylar gerçekleşti ki kendi projelerimden bahsetmemin anlamı kalmadı. CHP’nin demokratik delege seçimlerinde yapılan usulsüzlükler, aynı aileden iki üç kişinin yazılması, mahallelerin tek tek listelerinin verilmemesi, telefon numaralarının verilmemesi, kongreye sayılı günler kala bilgisayarın çökmesi, oy istemek için delegelerin aranması CHP’nin demokratik yapısına yakışmadı” dedi.

TAKDİR ÜYELERİNDİR

“Söylediğimin her şey belgelidir ve gerekli yerlere verilecektir” diyen Solmaz, “Adaylık sürecimde şeffaf olacağımı sizlere söyledim. Özgür iradeyle seçilmiş bir büyüğümüzün ismi silinerek yerine başkasının yazıldı. Bugün burada oy kullanmaları ne kadar etiktir. Bu usulsüzlüklerin belirlenip il başkanlığına bildirilmesine rağmen il başkanlığı tarafından hiçbir adım atılmadı, sessiz kaldı. Antidemokratik bir yapının sergilendiği yerde sizlere 5 bin üye sözü verme cesaretinde bulunmayacağım. Sizlere vereceğim en büyük sözüm CHP’nin duruşuna yakışmayan bu olayların hiçbirini yapmayacağım. Takdir CHP’nin onurlu üyelerinindir. Artık yeter, ayağa kalk Körfez” diye konuştu.

HAYALLER KIYMETLİDİR

Solmaz’ın ardından söz alan Mehmet Kaçar, “Sevdiğim kadın kardeşimin kazanması halinde mutlu olurum ancak kullandığımız sözleri seçerek kullanmalıyız. Mehmet Kaçar Kandıra’nın köyünde de Körfez’in köyünde de tanınıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Partinin yasal süresi var. Pazartesi günü askı süresi boyunca tek tek itirazları doğru olanlarına evet dedim. Bir mahallede Yavuz Selim Mahallesi’nde 5 bin aile yaşıyor. 2 köyden aday yazarak mı Mehmet Kaçar’a demokrasi dersi vereceksiniz? Hadi geçin oradan. İnsanların hayalleri kıymetlidir” şeklinde konuştu

PARTİYE GELMİYORDU

Gülseren Altunal Solmaz’ı partiye gelmemekle suçlayan Kaçar, “Madem dürüstü konuşacağız, o zaman Gülseren Hanım Körfez’i ihya edecekmiş, bunu nasıl yapacak? Gülseren Hanım kaç gün bu partiye geldi, hangi çalışmaya katıldı? Şikayet etmek kolaydır. Çözüm bulmak lazım. Eğer bu Körfez’de bir başarı varsa gençlerin ve kadınların kapı kapı dolaşmasıdır. Cinsiyet kotasının erkek üzerinde uygulandığı tek yer Körfez’dir. Bu kadınlar Körfez’e çok önem verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Gündelik hayatına devam edip eşini partiye getirmeyenlerde var bu partinin içinde. Bizim CHP’de herkese kucak açmamız lazım.

İŞTE LİSTELER

Mehmet Kaçar’ın listesi: Memet Kaya, Mehmet Mikyas, Çağatay Bakan, Aşkın Yunus Erdoğan, Şafak Altunal, Melek Fırıncı, Nalan İkiz, Fadime Uslu, Yaprak Fidancı, Feride Korkmaz, Aslı Şahin, Oğuzhan Saraç, Erdem Torun, Zeynel Özkahya, Necmettin kahraman, Ender Akyüz. Gülseren Altunal Solmaz’ın listesi: Alettin Karatekin, Gürsel Cimşit, Baki Tunç, Zehra Türkmen, Şule Şanlı, Yurda Kantarcıoğlu, Birgül Hilal Han, Çiğdem Gişioğlu, Menekşe Aslan, Mustafa Kılıçdemir, Hakan Günday, Eren Hüyüklü, Ali Gönüldağ, İzzet Yalçın, Oğuz Karataş, Bahadır Doğan.

03 Ara 2017 - 15:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.