Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güney Amerika ülkesi Arjantinli itfaiyecilere eğitim verdi Büyükşehir B...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güney Amerika ülkesi Arjantinli itfaiyecilere eğitim verdi Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birl...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güney Amerika ülkesi Arjantinli itfaiyecilere eğitim verdi

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 69’uncusu düzenlenen programla tamamlandı. Sertifika töreninde toplam 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından belgelerini aldılar. 2010 yılından bu yana devam eden eğitimlerde 337 belediye ve 15 ayrı ülkeden toplam bin 776 kişiye sertifika verildi.

  1. DÖNEM SERTİFİKA ALDI

Programda eğitimleri tamamlanan 20 kişilik grup sertifikalarını aldı. Törene İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ve şube müdürleri ile itfaiye erleri ve Arjantinli itfaiyeciler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talepler doğrultusunda temel itfaiyecilik eğitimleri verdiklerini söyledi. Palaz, ‘’Bu eğitimleri vermekten dolayı çok mutluyuz. Bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir. Sizlerle bu paylaşımları yapmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle Güney Amerika ülkesi Arjantin’den gelen itfaiyeci misafirlerimize de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendileri sayesinde sadece eğitim anlamında değil, bilgi ve tecrübe paylaşımı anlamında da güzel alış-verişlerimiz oldu” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

TİKA İŞBİRLİĞİ İLE GELDİLER

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği ile düzenlenen itfaiyeci eğitimlerine, ülkemizin yurt dışındaki yardım ve işbirliği faaliyetlerini yürüten ve kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın da paydaş olması ile diğer ülke itfaiyecileri katılma ve bilgi alma imkânı buluyor. 69’uncu grupla eğitime katılan ve ülkemize Arjantin’den gelen 3 itfaiyeci eğitimlerden geçti.

KOCAELİ’YE GELEN ÜÇÜNCÜ GÜNEY AMERİKA ÜLKESİ

Daha önce Şili ve Kolombiyalı itfaiyecileri ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Arjantin’den gelen itfaiyecilere de mesleki anlamda eğitim hizmeti sundu. Kocaeli İtfaiyesi, bu eğitimler sayesinde sadece mesleki eğitimleri vermekle kalmıyor, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin tanıtımında da önemli bir rol üstleniyor. Toplam 15 ayrı ülke itfaiyecisine eğitim hizmeti sunan Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezi KOBİTEM, mesleki anlamda uluslararası eğitim görevini de üstlenmiş oluyor. Arjantin İtfaiyesinden David Adrian Narbaez ve İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, ülkelerarası ve itfaiyeler arası işbirliğinin anısına birbirlerine karşılıklı ülke bayraklarını hediye ettiler.

03 Ara 2017 - 12:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.