Kocaeli'yi beğendiler

Büyükşehir, kardeş il Mardin’den gelen muhtarları ağırladı. Muhtarlar Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği gezi programı ile ağırlanan muhtarlar, ça...

Büyükşehir, kardeş il Mardin’den gelen muhtarları ağırladı. Muhtarlar Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği gezi programı ile ağırlanan muhtarlar, çalışmalara hayran kaldı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin kardeş ili Mardin ile kurulan kardeşlik köprüsü projesi kapsamında birçok çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz aylarda Mardin’de yapılan 4 adet park açılışından sonra, Mardinli muhtarlar ilimizi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Büyükşehir Muhtarlar Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği gezi programı ile ağırlanan muhtarlar, çalışmalara hayran kaldı. Mardin Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve beraberindekiler muhtarlarla birlikte gezi programına katıldı.

TARİHİ ORHAN CAMİİ

Mardin’den gelen muhtarlar Sekapark Otel'deki kahvaltı programından sonra Orhan Camii, Sırrı Paşa Konağı ve Kültür Tepesi’ni ziyaret etti. Rehberler eşliğinde tarihi mekanları gezen muhtarlar Orhan Camii’ne hayran kaldı. Daha sonra yürüyerek Selim Sırrı Paşa Konağı'na giden misafirler, konağın eski sahiplerinin hikayeleri ile adeta geçmişe yolculuk ettiler.

TRAMVAY TURU

Öğlen yemeğinin ardından tramvay ile şehir turu yapan misafirler daha sonra Fevziye Camii’ni ziyaret etti. Muhtarlar, Seka Kağıt Fabrikası içindeki 8 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yer alan Bilim Merkezi’ne de gitti. Özel tasarım galerileri, bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları ve bilim kafenin yer aldığı Bilim Merkezi'ni yerinde görme fırsatı bulan Mardinli muhtarlar deney yapıp sergi alanlarını gezdiler.

İLK KAĞIT MÜZESİ

Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük kâğıt müzesi Seka Mehmet Ali Kağıtçı Kâğıt Müzesi de Mardinli muhtarlar tarafından ziyaret edildi. Bulunduğu şehre ve ülkemize yıllarca hizmet vermiş kâğıt fabrikasının, kapandıktan sonra müze olarak sergilenmesinin çok güzel bir çalışma olduğunu belirten muhtarlar müzeye hayran kaldı. Kocaeli’ne kardeşlik köprüsü projesi kapsamında ziyaret gerçekleştiren muhtarlardan Mardin Midyat Bahçelievler muhtarı Ayşe Savaşçı Kocaeli’ni çok sevdiklerini belirtti. aeli’ni çok sevdiklerini belirtti.

17 Kas 2017 - 21:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.