Diyarbakır’da ki projeleri yerinde denetledi

Başkan Karaosmanoğlu ve Kocaeli’de ki Siyasi Partilerin il başkanları, Diyarbakır’a günübirlik bir resmi ziyarette bulundu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu...

Başkan Karaosmanoğlu ve Kocaeli’de ki Siyasi Partilerin il başkanları, Diyarbakır’a günübirlik bir resmi ziyarette bulundu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ziyaretiyle başlayan yoğun program gerçekleştirilen yatırımların incelenmesiyle tamamlandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyarbakır’a günübirlik bir resmi ziyarette bulundu. Kocaeli’de ki siyasi partilerin il başkanlarının da katıldığı program, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu İçkale'de bulunan Valilik Çalışma Ofisinde ziyaret etmesiyle başladı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, DP Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat heyette olan isimlerdi.

VALİ GÜZELOĞLU, DİYARBAKIR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’nın da yer aldığı ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Valilik Şeref Defterini imzaladı. Kocaeli’den gelen heyete Vali Güzeloğlu, Diyarbakır hakkında detaylı bir bilgi de verdi. Ziyaretin sonunda Güzeloğlu ve Başkan Karaosmanoğlu karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kendilerine gösterdiği ilgi ve misafirperverlikten dolayı ayrıca teşekkür etti. Valilik ziyaretinin ardından Kocaeli heyeti Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan Hz.Zülkifl ve Hz.Elyesa Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti.

“DİYARBAKIR GÜZELLİKLERİYLE ANILACAK BİR ŞEHRİMİZ OLACAK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye’sinin yapımını gerçekleştirdiği “Diyarbakır-Kocaeli Kardeşlik Parkı” ve Silvan yolu üzerinde gerçekleştirilen kavşağın çevre düzenlemesi projelerini yerinde inceleyen Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Diyarbakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin kardeş belediyelerinden birisidir. Diğer bir kardeşimizde Mardin’dir. Büyükşehir Belediyesi olarak burada 40 bin metrekare alana kardeşlik parkı yapıyoruz. Çok merkezi bir yerde olan bu parkımız, gayet güzel bir park olacak. İnşallah Nisan ayında yeniden buraya gelerek parkımızın açılışını halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Artık Diyarbakır terörle anılmak istemiyor. Diyarbakır iman, ilim, irfan ve bir medeniyet kentidir. Medeniyet kuran ve irade sahibi olan en güzel kentlerimizden birisidir. Toprağı çok verimli, insanı güzel Diyarbakır kentimiz bundan sonra kardeşlikle, barışla, kalkınmayla, çevresiyle ve güzelliklerle anılacak bir şehrimiz olacaktır. Bunun için bizler de gayret ediyoruz” dedi.

“DİYARBAKIR HALKIMIZI SEVGİYLE SELAMLIYORUM’’

Kocaeli ve Diyarbakır arasında mesafeler uzak olsa da gönüller bir diyen Karaosmanoğlu açıklamasına şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin her köşesi bizim için çok değerlidir. Diyarbakır halkı çok güzeldir. Bunun için bundan sonra böyle yeşillikleriyle, kavşaklarıyla, alt ve üst yapısıyla güzel insanların yaşadığı güzel bir kent olarak bütün dünya inşallah tanıyacak. Kardeşliğin ve huzurun olduğu yerlerde bunlar olur inşallah. Bu kardeşliği halkımızla birlikte tesis edeceğiz. Daha huzurlu, güvenli, güzel, mutlu ve sağlıklı hayatı yaşama hakkımızı dolu dolu kullanacağız. Ayrıca Silvan yolu üzerinde ki kavşakta da Büyükşehir Belediyesi olarak çevre düzenleme projemiz var. Orada da çalışmamız devam ediyor. Tüm Diyarbakır halkımızı sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

“İBRAHİM ABİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’da, ‘’2016 günü göreve başladığımız günden itibaren bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İbrahim abimize şükranlarımı sunuyorum Bu gün Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yapımını sürdürdüğü kardeşlik parkındayız. Biz bir gönül köprüsü kurduk. İnşallah parkımız bitince vatandaşlarımızın kullanacağı çok güzel bir alan olacak. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin. Diyarbakır’dan bütün Kocaelililere selam ve saygılarımı sunuyorum’’ ifadelerini sarf etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde hizmet alanlarında da incelemelerde bulundu. Atilla ve Karaosmanoğlu daha sonra Silvan Kavşağı peyzaj düzenlemesi çalışmalarını da kontrol etti. Kocaeli heyeti ayrıca, Diyarbakır'ın ve Sur ilçesindeki tarihi yerleri de görme şansını yakaladı. Diyarbakır heyetinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’da yer aldı.

28 Eki 2017 - 12:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.