Kartepe Zirvesi'ne güçlü çağrı

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak Kartepe zirvesine paydaş kurumlar ve üniversitelerle birlikte çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı...

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak Kartepe zirvesine paydaş kurumlar ve üniversitelerle birlikte çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Düşünen ve çare üretenlerin sesini dünyaya duyuracağız” dedi

Süriye ÇATAK TEK - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Kartepe’de düzenlenen zirvede 26 ülkeden 187 bilim ve düşünce insanı katılacak. 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu ile start verecek olan zirve Perşembe gün başlayacak. Onursa Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yapacağı Sempozyum ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kartepe Green Park Otel’de basın toplantısı yaptı. Karaosmanoğlu, Kartepe zirvesi ile düşünen, çare üreten insanların sesini dünyaya duyuracaklarını belirtti.

KURUM TEMSİLCİLERİ KATILDI

Karaosmanoğlu’nun basın toplantısına, sempozyumun ortakları olan üniversitelerin rektör ve temsilcileri, kurumların yöneticileri katıldı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti adına Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Haluk Selvi, TRT İstanbul Haber Müdürü Emin Gökçegözoğlu, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş katıldı.

ZİRVENİN ADRESİ KOCAELİ

26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan zirve ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Zirveler; kıtalar, ülkeler, kültür ve diller buluşmasıdır. Kocaeli coğrafyası ve tarihi ile Doğu’nun ve Batı’nın buluşma noktasıdır. Şehrimiz doğal bir zirve adresidir. Kocaeli; bilim, sanayi ve teknolojide uluslararası bir markadır. Kartepe Zirvesi’ne; Kocaeli’nin; yolları, insanları, medeniyetleri birleştiren konumu hayat vermiştir.

SESİNİ DUYARACAĞIZ

Programın çıkış noktası ve ana misyonu; insanlığın yaşadığı problemlere karşı; çözüm önerileri geliştirmektir. Bugün dünya düzeni çıkmaza girmiştir. Demokrasi ve insan hakkı ihlalleri, savaşlar, göçler, ırkçılık, gelir adaletsizliği ve çevre felaketleri tüm insanlığı tehdit etmektedir. Hedefimiz; Kartepe Zirvesi’ni; düşünen insanların, Çare üreten seslerini, bütün dünyaya duyuracak yeni bir platform, yeni bir kürsü, yeni bir buluşma noktası yapmaktır. Zirve’nin ilham kaynaklarından biri; Sayın Cumhurbaşkanımızın “Dünya 5’ten büyüktür” sözüdür.

HER YIL YAPILACAK

Dünya düzeninin bugünkü yapısı ve işleyişiyle dünyaya huzur ve barış getirmesinin mümkün olmadığı açıktır. Doğrusu dünyanın 5’ten büyük olduğunu göstermek için bize, ülkemize ve uluslararası topluma çok iş düşüyor.Kartepe Zirvesi’yle; eninde sonunda kurulacak olan Yeni Dünya Düzenine,Türkiye’den, Kocaeli’den katkı sunmayı arzu ediyoruz. Zirveyi her yıl farklı bir temayla organize edeceğiz. Çabamızın sonuçlarını; ulusal ve uluslararası kamuoyu ile paylaşarak misyonumuzu ifa edeceğiz.

HER YIL YENİ BİR KONU

KartepeZirvesi’nin 2017 ana temasını,15 Temmuz ve Darbeler olarak belirledik. Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumunu, medya, akademi ve siyasetin önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Dünyadaki Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bütün boyutlarıyla masaya yatıracağız. İnsanlığın bugün yaşadığı buhranın en önemli nedenlerinden biri darbelerdir. Son 60 yılda her yıla neredeyse 10 darbe düşmektedir. Böylesi bir darbe fırtınası altında, insanlık için politika geliştiremezsiniz. Yatırım yapamazsınız. Açlığı, yoksulluğu, gelir adaletsizliğini çözemezsiniz.

İNSANLIK MESELESİ

2.Dünya Savaşından sonra İnsanlık 500’e yakın darbe ve darbe girişimine tanıklık etti. Taşeron terör örgütleri Ya da devşirme hainler eliyle işletilen Bu kirli mekanizmayı durdurmak bir insanlık vazifesidir. Darbeler şu ülkenin, bu ülkenin meselesi değil sonuçları itibarıyla insanlığın meselesidir. 15 Temmuz’da Türkiye’de yazılan destan Dünyada yaşanan darbe fırtınasına karşı insanlığın çaresiz olmadığını göstermiştir. Kartepe Zirvesiyle; inşallah bu direniş tecrübesini insanlığın istifadesine açacağız.

UMUT OLDUK

15 Temmuz’da ülkemizin maruz kaldığı FETÖCÜ darbe-işgal girişimi; Dünya Darbeler Tarihi içinde bir dönüm noktası, bir milattır. Kurtuluş Savaşında verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi, bütün dünya halklarına nasıl ilham verdiyse; 15 Temmuz da darbeye, işgale ve sömürüye direnen bütün toplumlar için ilham verici bir zaferdir. 15 Temmuz’dan sonra darbeler, milletlerin korkup sineceği, kolayca teslim olacağı bir veba salgını olmaktan çıkmıştır.

TÜM RENKLERİ İLE KARŞI ÇIKTI

15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimine karşı; Türkiye’nin verdiği topyekün mücadeleyle bu kirli operasyon ilk kez sonuçsuz bırakılmıştır. Asker ve polis, gazeteciler ve televizyoncular, milletvekilleri ve siyasetçiler, toplumun her kesiminden düşünen sivil insanlar Aleviler, Sünniler, Türkler, Kürler, Romanlar, bütün renkleriyle 80 milyon Türkiye; darbe mekanizmasını bozmuş, darbeciler ve hamilerini yenilgiye uğratmıştır. Vatan için ayağa kalkan yürekli insanların; sosyolojisinin, psikolojisinin, tüm dünyaya anlatılması bir insanlık borcudur” dedi.

KURTULMUŞ ONURSAL BAŞKAN

Kartepe zirvesine 26 ülkeden 187 bilim ve düşünce insanı katılacak. 2 konferans, 8 özel oturum; 26 bilimsel oturum gerçekleştirilecek. Zirve sonunda Kartepe Zirvesi 2017 Deklarasyonu yayımlanacak. Zirve, darbeler hakkında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı buluşma kimliği taşıyor. Zirvenin onursal başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yapacak.

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Zirveye katılacak bilim ve düşünce insanları arasında İbrahim Kalın, Günter Verhaugen, Wadah Khanfar, Mohsin Majid Mughal, Stelyo Berberakıs, Abdallah Zakaria, Mehmet Ali Şahin, Ali Saydam, Hande Fırat, Oğuz Haksever, Fatih Er, Muhammed El Adil, Prof. Dr. Saida Latmanı,Nevzat Çiçek, Nedim Şener, Okan Müderrisoğlu, Nudzejma Obralic, Prof. Dr. Kemal İnat, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Haluk Selvi, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Prof. Dr. Davut Dursun, Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Haşim Ahmet Nghaumesh, Prof. Dr. Didi Saleck gibi dikkat çeken isimler bulunuyor.

23 Eki 2017 - 12:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.