En güzel kanaryalar yarıştı

Abbas ÇAKAR - Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşlerı Federasyonuna bağlı olarak her yıl düzenlenen ırk ve renk kategorisinde en güzel kuş yarışması, İnterte...

Abbas ÇAKAR - Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşlerı Federasyonuna bağlı olarak her yıl düzenlenen ırk ve renk kategorisinde en güzel kuş yarışması, İnterteks Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleşti. Fedarsyon yöneticileri ile Kocaeli Ornitholoji Derneği Başkanı Oğuz Ertop ve Yönetim Kurulunun organize ettiği yarışmaya 5 binin üzerinde kuş katıldı. Öte yanda fuarda kurulan standlarda, üreticiler tarafından kuş ve kuş malzemeleri satışa sunuldu.

MADDİ ÖDÜL YOK

Kocaeli Ornitoloji Derneği Başkanı Oğuz Ertop, yarışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Derneğimiz 1960 yılında kuruldu. Derneğimize kayıtlı 450 üyemiz var. Fauarımıza Fedarsyonumuza bağlı 93 dernekten katılım oldu. Bir çok kişi Türkiye'nin değişik noktalarından yarışmak için kuşlarını fuarımıza getirdi. Kurulduğumuz 1960 yılından Nerdeyse her yıl düzenlediğimiz bu yarışmaya ilgi oldukça fazla oluyor. Yarışmanın kuş sahiplerine maddi bir getirisi yok.Dereceye giren kuş sahiplerinee kupa ve madalya veriliyor. Bu yarışmaları düzenlemek için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu Fuara 5 bin kuş getirildi. 2 gün sürecek olan yarışmaya 58 ilden kanarya severler katıldı. Yaklaşık 5 bin kuşun getirildiği fuarda kuşlar duruş, renk ve ötüşleriyle dikkat çekti. Yapılan yarışmada 128 tür kanarya, 100 tür muhabbet ve egzotik kuş, 28 tür de pozütür kanarya cinsi yarışıyor. Yarışmalarda Fedarasyonlarımızdan seçilen 40 hakem görev yaptı. Ayrıca Fransa’dan 3 hakem katıldı. Kuşlar Renk, ırk ve Exotic ile Muhabbet olmak üzere toplam 4 cinste yarışıyor. Buraya Fransız hakemler geldi ve bunlar en güzellerini seçip İtalya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına gönderilmesi talebinde bulundu. Bu şekilde o kuşları da dünya şampiyonasına gönderiyoruz. Bazı kuşlar çok kıymetli. Dünya çapında 2 bin, 3 bin Euro değeri olan kuşlar var. Bunlar güzel yetiştirildiği takdirde sahipleri zaten satmak istemiyor ama bunların yeri geliyor değerleri 5 bin Euro'lara kadar çıkıyor. Genelde sahipleri vermez ama alıcılar 10-15 bin lira civarında fiyat teklif ediyor. Bu yarışma kazanan kuşa nam kazandırıyor. Burada yarışan kuşlar çok değerildir. muhabbet kuşları renk kuşları 100 ile 200 arası, ırk kuşları 250 lira ile 1000 lira arası özel türlere ise 2 bin 500 ile 15 bin arasında değer biçiliyor” dedi.

MEŞAKETLİ ANCAK OLDUKÇA EĞLENCELİ

Fuar alanında bulunan kuş yetiştiricileri ise fuardan oldukça memnun kaldıklarını ifade ederken, değerleri 1000 liradan başlayan ve 15 bin liraya kadar varan kafes kuşlarına bakmanın çok meşaketli ancak oldukçada eğlenceli bir iş olduğunu ifade etti.

14 Eki 2017 - 15:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.