Doğan’dan bir okula daha büyük destek

İzmit Belediyesi tarafından Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptırılan öğretmenler odası ve Atatürk köşesi başkan Doğan’ın katılımıyla aç...

İzmit Belediyesi tarafından Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptırılan öğretmenler odası ve Atatürk köşesi başkan Doğan’ın katılımıyla açıldı

İZMİT Belediyesi’nin okullardaki hizmetleri devam ediyor. Belediye tarafından Alikahya Fatih Mahallesi’nde bulunan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptırılan öğretmenler odası ve Atatürk köşesi düzenlenen törenle açıldı. Öğretmenler odası ve Atatürk köşesinin açılışına; İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yakup Yaman, okul müdürü Fikri Karaman, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Başkan Doğan, “Bir ilçe belediyesi olarak asli vazifemiz olmamasına rağmen okullarımıza yapmış olduğumuz hizmetler bize ayrı bir mutluluk veriyor. Çocuklarımıza yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceğine bir parça da olsa fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

HEDEFİNİZ OLMALI

Okullar için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Doğan, Okul Hizmet Masasının önemine değinerek “Türkiye’de bu masayı kuran ilk belediye olanının mutluluğunu yaşıyoruz. Bir iş gününü geçmeyen arıza, tadilat, yapım ve onarım, boya işlileri için kurduğumuz ekibimizi okullarımızın emrine sunduk. Artık gerek okul idarelerimiz, gerekse okul aile birliklerimiz okullardaki eksikleri nasıl gidereceklerini düşünmek zorunda kalmıyorlar. Hepimiz, sizin yaşlarınızda olduk ve bu evrelerden geçtik. Bence sizler çok şanslısınız. Daha önce planlanmış, daha önce yaşanmış ve tecrübelerle şekillenmiş hazır gençliği yaşıyorsunuz. Bu dönemi en iyi şekilde yaşamanız bizim dileğimiz, sizin de hedefiniz olmalı. Denenmiş öyküler, yollar varsa bunlar daha kısa surede daha doğru hedefe ulaşmayı sağlamaktadır. Bu süreçte nasihat ve tecrübe paylaşımı size çok hoş gelmeyebilir. Dayatma olduğu takdirde çok kabul edilir olmayabilir. Fakat ondan faydalanılacaksa, size katkısı olacaksa bu imkânları değerlendirin. Ben çalışarak dinleniyorum, size de tavsiye ediyorum" dedi.

EN İYİSİNİ YAPIN

Çok çalışmanın insana zarar vermediğini de söyleyen Başkan Doğan, "Severek, isteyerek değil de ‘Allah Kahretsin’ diyerek çalışıyorsanız işte o size zarar verir. Bunalıma girersiniz, sağlığınız bozulur. Dersi sevin, negatif düşünceyi başta eğitim hayatınız olmak üzere tüm hayatınızdan kovun. Pozitif düşüncenin gücünü kullanın. Yaptığınız işin hedefe gitmenizi sağlayıp sağlamadığına bakın. Başarı bazen nazlanır, bu durumda yılmayın sabredin. Hayatınızın her anında kötü alışkanlıklardan uzak durun. Hangi mesleği yaparsanız yapın o işi en iyi yapan olun. Emin olun istedikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok. Annenizin, babanızın hayır duasını alın. Öğretmenlerinizi asla üzmeyin. Anne babanızdan sonra üzerinizde en çok hakkı olan kişilerin öğretmenleriniz olduğunu unutmayın" şeklinde tavsiyelerde bulundu. Eğitim gönüllüsü bir belediye başkanın sahip oldukları için çok şanslı olduklarını belirten okul müdürü Fikri Karaman da “Okullarımıza ve eğitime bu kadar önem veren bir belediye başkanımız var. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin eğitim koşullarına sağladığı katkılardan dolayı kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından açılışlar gerçekleştirildi. Okul yönetimi ve öğrenciler Başkan Doğan’a hizmetleri için çiçek vererek teşekkür ettiler. Başkan Doğan, öğrencilerin şelfi isteklerini de kırmadı.

03 Eki 2017 - 20:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.