Bu okul iş sahibi yapar

Kocaeli Pastacılar ve Tatlıcılar Odası’nın öncülüğünde 4 kurumun ortak açtığı pastacılık okulundan mezun olanlar iş sahibi oluyor. 54 mezundan 8’i ken...

Kocaeli Pastacılar ve Tatlıcılar Odası’nın öncülüğünde 4 kurumun ortak açtığı pastacılık okulundan mezun olanlar iş sahibi oluyor. 54 mezundan 8’i kendi iş yerini açtı, diğer mezunlar ise farklı iş yerlerinde işe başladı

Süriye ÇATAK TEK - İZMİT Belediyesi, Kocaeli Pastacılar ve tatlıcılar Odası, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Ayazma Kültür Merkezi’nde açılan Pastacılık Okulu üçüncü mezunlarını verdi. Dördüncü dönem kayıtları eylülde başlayacak olan okuldan mezun olan öğrencilerden iş yerini açan da oldu, mevcut pastanelerde işe girende. Her kurs döneminde en fazla 18 kişiyi kabul eden okuldan mezun olan öğrenciler iş imkanları ise çok yüksek.

EŞİYLE ÇALIŞIYOR

Pastacılık okulunun ikinci dönem mezunu olan Merve Kolburan, iş yerini açan kursiyerlerden biri. Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Erdoğan Gürkan Caddesi’nde iş yerini açan Kolburan, burada pastanelere börek çeşitleri, pogca, baklava yaparak satıyor. 5,5 aylık kurs döneminin ardından hemen kendi iş yerini açmak için kollarını sıvadığını belirten Kolburan, 20 Nisan’da açtığı iş yerinde kazanmaya başladığının altını çizdi.

EVLERE SİPARİŞ YAPILIYOR

Evlere siparişte hazırladıklarını belirten Kolburan, “Özel günlerde baklava, börek pogca isteyenler olursa biz dükkanımızda onların istedikleri gibi hazırlayıp, evlerine gönderiyoruz. Dükkanımızda gerçekten okulda öğrendiğimiz tüm yöntemleri uyguluyoruz ve nefis tatlar yakalıyoruz. Okula giden tüm öğrencilere kendi işyerlerini açmayı tavsiye ediyorum. Ben burada eşim ile birlikte çalışıyorum. Şu an hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

DÖRDÜNCÜ DÖNEM BAŞLIYOR

Kocaeli Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Yaşar Yılmaz, İzmit Belediyesi’nin büyük katkıları ile açtıkları pastacılık okulunda, pastacıların ve tatlıcıların büyük derdi olan eğitimli işçi ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. 2015 yılında açılan okulda üçüncü dönem mezunlarını verdiklerini söyleyen Yılmaz, “Üç dönemde 54 mezun verdik. Kurslarımız 5,5 ay sürüyor. Yeni dönem ekim ayında başlayacak. Eylül’de kayıtları almaya başlayacağız.

8 KİŞİ İŞ YERİNİ AÇTI

Okula gelen öğrencilere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü günlük 20 lira harçlık veriyor. Yemeklerimizi biz burada kendimiz yapıp yiyoruz. 5,5 aylık kurs sürecinde biz burada aile gibi oluyoruz. Öğrencilerimiz kurslarda verilen eğitimlerin tamamlıyor ve ustalık belgelerini alıyor, bundan sonrası onlara kalıyor. Buradan mezun olup iş açanların sayısı 8’e yükseldi. Farklı iş yerlerinde işe girenlerin oranı ise mezunların yüzde 30’u. Şu anda kursa yoğun talep var” dedi.

26 Ağu 2017 - 19:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.