Yardım bahanesiyle gasp ediyorlar

Körfez Hereke mevkii Kışladüzü Mahallesinde meydana gelen olayda, belediyeden geldiklerini ve yardım dağıttıklarını söyleyen kişiler,Sultan Akbulut’un...

Körfez Hereke mevkii Kışladüzü Mahallesinde meydana gelen olayda, belediyeden geldiklerini ve yardım dağıttıklarını söyleyen kişiler,Sultan Akbulut’un kolundaki bilezikleri gasp etti

Abbas ÇAKAR - Kocaeli Körfez İlçesi Hereke Kışladüzü Mahallesi Çınarlı Caddesi’nde meydana gelen şaşıtıcı olayda, 80 yaşındaki Sultan Akbulut’un evine gelen 3 kişi, Belediye’den geldiklerini ve yaşlı vatandaşlara gıda ile odun yardımında bulunduklarını söyledi. Akbulut, bu şahıslara inanarak evinin bahçe kapısını açtı. Şahıslar kucaklarında odunlar ile Akbulut’un bahçesine girip yürüdü. Yaşlı kadın evinin arkasında bulunan bahçede şahıslara odunları koyacağı yeri gösterdi. Ellerindeki odunları bırakan şahıslar, geri kalanını bahçe duvarından atacaklarını söyleyip elinde bulunan ve içerisinde gıda malzemeleri olduğunu söyledikleri poşetleri eve bırakmak istedi. Ancak Akbulut, şahısların evine girmesine izin vermedi.

KAMYONETLE KAÇTILAR

Yaşlı kadını eve girerek gasp etmeyi planladıkları anlaşılan şüpheliler, kadının izin vermemesi üzerine Akbulut’u bahçe içerisinde tehdit ederek bileziklerini istedi. Yaşlı kadın bileziklerini vermeyi kabul etmeyince de kolunu tutarak bilezikleri zorla aldılar. Şüpheliler daha sonra kendilerini kapıda bekleyen kamyonetle olay yerinden kaçtı. Yaşlı kadının çığlıklarını duyan ve olay yerine koşan komşuları hemen olay yerine geldi ve durumu jandarmaya bildirdi.

BAŞKA İHBARLARDA VAR

Öte yandan olayla ilgili soruşturma devam ederken, Yukarı Hereke’de ve İzmit İlçesi Tavşantepe Mahallesinde de benzer olaylar yaşandığı, Yukarı Hereke’de ki girişimde gasp edilmek istenen şahısın parasının ve ziynet eşyasının bulunmadığını söylemesi, ardından bağırarak yardım istemesi üzerine şahısların olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Yine olaylarla ilgili S.Ü, H.Y ve K.E isimli 3 kişinin şüpheli olarak arandığı öğrenildi.

24 Ağu 2017 - 13:36 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.