Birlik eksi puanla başlayabilir

Geçen sezon ki kadrosunu tamamen kaybeden ve transfer yasağı bulunan Kocaeli Birlikspor’u zor bir sezon bekliyor. Kırmızı beyazlı ekip futbolculara ol...

Geçen sezon ki kadrosunu tamamen kaybeden ve transfer yasağı bulunan Kocaeli Birlikspor’u zor bir sezon bekliyor. Kırmızı beyazlı ekip futbolculara olan borçları ödemediği takdirde sezona eksi puanla başlayabilir

Erol KAÇMAZ

NEREDEN NEREYE

3 yıl önce siyasi iradenin desteğiyle kurulan ve Körfez FK’nın isim hakkını alarak yoluna devam eden Kocaeli Birlikspor kötü yönetilmenin bedelini ağır ödüyor. “2 yılda Süper Lig’e” sloganıyla yola çıkan Kocaeli Birlikspor nereden nereye geldi. Yapılan flaş transferler ve harcanan 20 trilyona rağmen başarı bir türlü gelmedi. Sezon başı satılması gündeme gelen Birlikspor’a birçok iş adamı ve Beşiktaş kulübü talip oldu, ancak yaşanan pürüzlerden dolayı satış gerçekleşmedi.

ELLER YUKARI

İki yıl formasını giydiği Kocaeli Birlikspor’a Başkan olan Erhan Yılmaz’da kulübe çare olamadı. Geçen yıl futbolculara verilen ödeme sözleri tutulmadığı için kadroda bulunan tüm oyuncular takımdan ayrıldı ve alacakları için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu. Geçen sezondan itibaren transfer yasağı bulunan kırmızı beyazlı ekibi zor ve tehlikeli bir sezon bekliyor. Futbolculara borcu olan kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu geçmiş yıllarda puan silme cezası uygulamıştı.

GENÇLER OYNAYACAK

Geçen sezonki kadrosunu tamamen kaybeden Kocaeli Birlikspor bu sezon U19 ağırlıklı kadrosuyla 2.Lig’de mücadele edecek. Futbolculara geçmiş sezondan 1,3 milyon borcu olan Kocaeli Birlikspor bu ödemeyi yapamaz veya feragatname alamazsa sezona eksi 1 veya 3 puanla başlayabailir. Devre arasında ise geçen sezondan ayrılan futbolcuların alacakları eklendiği zaman rakamın 4 milyona çıkması bekleniyor. 2.Lig tecrübesi bulunmayan genç futbolcuların forma giyeceği Kocaeli Birlikspor ligde tutunma mücadelesi verecek.

05 Ağu 2017 - 18:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.