Staj sigortasının emekliliğe faydası var mıdır?

Çalışanlar emekli olabilmek için gerekli kriterleri yerine getirmeye çalışırken lise ya da üniversite dönemlerinde yaptıkları stajların emeklilik konusunda kendilerine bir faydası olup olmayacağını merak ediyor. Staj sigortası SGK işe başlama tarihi olarak kabul edilir ya da prim gün sayısı olarak dikkate alınır mı?

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, staj yaptıkları dönemlerin emeklilik konusunda kendilerine faydası dokunup dokunmayacağını öğrenmek istiyor. Lise ya da üniversitede yapılan stajların ilk işe başlama tarihi olarak değerlendirilmesi mümkün müdür sorusuna cevap arayan vatandaşlar için staj sigortası konusundaki kafa karışıklığına son verecek bilgiler haberimizde...

STAJ SİGORTASI İLE ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN MÜ?

Staj sigortası sırasında, iş kazasıve meslek hastalığı gibi hastalık sigorta primleri ödenir, emeklilik ile ilgili primler ödenmez. Bu sebeple okul çağında yapılan stajların ne ilk işe başlama tarihi olarak dikkate alınması ne de staj günlerinin prim gün sayısı olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Staj sigortası kişilere erken emeklilik konusunda hiçbir fayda sağlamaz.

20 Şub 2019 - 17:15 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.