Kaman'dan o iddialara jet yanıt!

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, il başkanlığı görevinden alınacağı yönünde çıkan haberlere cevap verdi. Kaman, “Biz teşkilat olarak 8 ay boyunca özveriyle çalıştık, güzel bir miting düzenledik ve meclise bir vekil gönderdik. Tüzükte ne yazıyorsa gereği yapılır ancak ben görevimin başındayım” dedi

Boran KAYALAR - İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, partisinin il binasında haftalık olağan basın açıklamasını gerçekleştirdi. Kaman gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kaman, sözlerine Tekirdağ’daki tren kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Kaman, “Yol bekçiliği sisteminin kaldıran, bakım ihalelerini geciktiren ve mühendislerin imzasını kaldıran hükümetin bu kazada sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Hükümet yol bakım onarım ihalelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmeli. Çünkü kaybedilen 24 can geri gelmiyor” diye konuştu.

MUMLA ARAR HALE GELMEYİZ

Açıklanan kabine hakkında konuşan Kaman, “Açıklanan bakanlar kurulunun ortaya çıkmasıyla Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlamış olduğunu gördük. Bu yeni dönemde artık tacir bakanlara ve eş dost ve akrabadan oluşan bakanlara alışmamız gerekiyor. Bu sistemle bakanlar kurulunda devlet geleneği ortadan kalkmış, tacirlerden ve akrabalardan kurulu bir bakanlık sistemi getirilmiştir. Yakın zamanda bakanlar kurulunda akrabalar sayısının artacağını ön görmekteyiz. Bu sistem ne getirir ne götürür. Çok değil 3-5 yıl içerisinde net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Ümit ederim ki Türk halkı parlamenter sistemi mumla arar hale gelmesin” açıklamasında bulundu.

KATILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

“Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşecek olan 15 Temmuz anmalarına katılacak mısınız?” sorusunu yanıtlayan Kaman, “Öyle bir davet gelmedi. Katılmayı düşünmüyorum. Hem davet gelmediği için hem de bir diğer sebep ise bu kutlamalar Türk milleti tarafından yapılması gerekirken, AK Parti şovuna dönüştürülmesi endişesi taşıdığım için gitmek istemiyorum. Ama gerçek anlamda bir kutlama olursa hay hay memnuniyetle giderim” dedi. Öte yandan parti olarak 15 Temmuz anma mesajı yayınlayacaklarını kaydetti.

GÖREVE DEVAM

AK Parti, MHP ve BBP İl başkanları bundan sonra il başkanları toplantısına Cumhur İttifakı olarak devam edeceklerini açıklaması hakkında konuşan Başkan Kaman, “Olması gerekeni oldu. Biz diğer il başkanları olarak yeni il başkanları masası için temas halindeyiz” dedi. “Görevden alınacak” iddialarına ve teşkilatlardan Fuat Berna ile Adil Gülez’in il başkanlığına talip olduğu söylemlerine yanıt veren Kaman, “Şahsıma böyle bir talep gelmedi. Biz teşkilat olarak 8 ay boyunca özveriyle çalışığ, meclise 1 vekil yollamış bulunmaktayız. Bu ekip Kocaeli 125 bin oy aldı. Ortada bir başarı söz konusudur. Bunu başarısızlık olarak gören kişiler varsa kongre yolu açıktır. Mevzuat ve tüzük ne gerekirse o yapılır ama ben görevimin başındayım” ifadelerini kullandı.

10 Tem 2018 - 14:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.