Sarı Öküz operasyonunda şüpheliler hakkında karar

Polise giden yaşlı bir kadının, “Sarı Öküzümü aldılar. Paramı ödemiyorlar. Beni dolandırdılar” şikayeti ile başlayan soruşturma ‘Sarı Öküz’ kod adı verilen 12 kişinin gözaltına alındığı operasyon ile noktalandı. 6 şahıs tutuklanırken 6 şahıs da adli kontrolle serbest kaldı

Abbas ÇAKAR - KOCAELI İl Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geçtiğimiz nisan ayında gözü yaşlı bir kadın gelerek “Sarı öküzümü aldılar, paramı ödemiyorlar, beni dolandırdılar” diyerek şikayette bulundu. Yaşlı kadını sakinleştiren Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri daha sonra ifadesini aldı. Aldıkları ifade sonrasında olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Polisi, dolandırılan ve parası ödenmeyen tek kişinin yaşlı kadın olmadığını, şahısların örgütlü olarak birçok kişinin hayvanlarını ve aracını bu şekilde alarak parasını vermeyip dolandırdıklarını tespit etti.

PARAVAN ÇEK SENETLERLE

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada; tespit edilen şüphelilerin, internetten veya çevreden bulmuş oldukları hayvan veya araçları satın almak için müştekilerle temasa geçtiği, vatandaşa güven vermek amacıyla kurum adına alışveriş yaptıklarını söyledikleri belirlendi. Ayrıca satın alınacak hayvanlar veya araçlar için peşin fiyatına pazarlık yaptıkları, parayı banka hesaplarına havale edeceklerini söylediklerini, ancak saatin geç olması veya hafta sonu geldi bahanesi ile para transferini bir sonraki gün gerçekleştireceklerini vaat edip, güven vermek için paravan yada batık şirketlere ait çek ile senetlerini verdikleri, daha sonra aldıkları hayvan ve araçları başka şahıslara sattıkları belirlendi. Ellerinde bulunan çek veya senet ile bankaya veya avukata giden vatandaşlar ise dolandırıldıklarını anlayınca soluğu poliste aldı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE İŞ KARŞILIĞI PARA

Vatandaşları kandırarak hayvan veya araçları yarı fiyatına nakit paraya satan çetenin liderinin ise K.K. ve Ç.K. olduğu, şahısların örgüt üyelerine yaptıkları iş karşılığı para verdikleri tespit edildi. Yapılan tespit ile Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri operasyon için düğmeye bastı. 27 Haziran günü Kocaeli ve Sakarya illerinde yapılan şafak operasyonunda A.Ç., M.B., A.K., K.S., Ş.K., Y.K., H.K., D.K., T.E., M.A., S.E., Ç.K. isimli 12 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 13 adet cep telefonu, 2 adet çek, 2 adet çek fotokopisi, 2 adet araç satış sözleşmesi, 1 adet araç satış protokolü, 2 adet hayvan pasaportu, 2 adet kaşe, 1 adet senet fotokopisi, 3 adet bıçak, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 23 adet fişek ele geçirildi.

1 MİLYON LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Gözaltına alınan ve 14 gündür Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden 12 şüpheli nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik iddiaları ile sabah saatlerinde adli mercilere sevk edildi. Şahısların bu yolla tespit edilen 16 kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdıkları öne sürüldü. Öte yandan operasyonda ele geçirilen 4 adet büyükbaş hayvan, 1 adet otomobil, 1 adet motosiklet ve 1 adet karavan bulunarak sahiplerine teslim edildi. Sarı Öküz operasyonunda K.M, Ç.K, A.Ç, A.K, M.B ve K.S. tutuklandı. Diğer 6 şüpheli ise adli kontrolle serbest kaldı.

11 Tem 2018 - 09:15 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.