Avrupa’dan gelip İzmit’i gezdiler

Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Kurucu Heyeti, Büyükşehir’in “Gez-Gör Kocaeli” programı kapsamında İzmit'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi aldı

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Gez-Gör Kocaeli” programı, Kocaeli ve diğer şehirlerden vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda ‘’Gez-Gör’’ programının son konukları Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Kurucu Heyeti oldu. Misafir heyette bulunan 40 kişi program kapsamında İzmit ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

Her yıl farklı bir şehirde toplanan Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Kurucu Heyeti, bu yıl Kocaeli’de toplandı. Misafir olarak Kocaeli’ye gelen kurucu heyet, ‘’Gez-Gör’’ programıyla İzmit’in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. 40 kişilik kurucu heyet bu kapsamda; restorasyon ödüllü Selim Sırrı Paşa Konağı, Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Kapanca Sokak, Redif Müzesi, Kasr-ı Hümayün, Saat Kulesi, İzmit Gar Binası, Film Platosu ve Seka Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi gibi bilim sanat, tarih ve kültürel mekanları ziyaret etti. Gezi sırasında misafir heyete rehberlik hizmeti de verildi.

GEZ-GÖR, KOÜ’YE STANT AÇTI

“Gez-Gör Kocael” programı kapsamında ayrıca Kocaeli Üniversitesi’ni (KOÜ) kazanarak ilimize ilk defa gelecek öğrenciler için de tanıtım standı açıldı. Stantta yeni öğrencilere broşür dağıtan yetkililer, bilgi almak ve tarihi yerleri yerinde görmek isteyen yeni öğrencilere yönelik otobüslerle kısa turlar da düzenliyor.

KOCAELİ’Yİ TANITAN PROJE

“Gez-Gör Kocaeli”, kenti gezmek isteyen konukların misafir edildiği bir proje. Projeyle Kocaeli’nin tarihi, kültürü, coğrafyası ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, projeleri tanıtılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen konukların yanı sıra Kocaeli’nde yaşayan vatandaşların da yaşadıkları şehirde bulunan tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor.

BAŞVURMAK ÇOK KOLAY

Kenti tanıtan “Gez-Gör Kocaeli” programıyla şehrin bilim sanat, tarih ve kültürel mekânlarını gezmek isteyen vatandaşlar, en az 20 kişilik gruplar halinde gezdiriliyor. “Gez- Gör Kocaeli” turlarına katılabilmek için www.gezgorkocaeli.com adresindeki başvuru bölümünü doldurmak yeterli oluyor. Başvurular ayrıca 0 262 318 16 11 numaralı telefondan da alınıyor.

26 Eyl 2018 - 11:31 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.