Ankara'da hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015’te gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler Sabri Yalım Parkında gerçekleşen törenle anıldı

Boran KAYALAR - 10 Ekim 2015’te Emek, Demokrasi ve Barış şiarıyla Ankara’da yapılan mitinge bombalı saldırı düzenlenmişti. Gerçekleşen katliamda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Bugün hayatını kaybedenler için İzmit’te ortak anma çağrısı ile İzmit Sabri Yalım Parkı’nda yapıldı. Çok sayıda siyasi parti, sendika, oda ve dernek üyesinin katıldığı anma etkinliği patlamada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu alana kurum temsilcilerinin kırmızı karanfiller de bıraktı.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Anma programında açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Hicran Turan, “Bundan üç yıl önce ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona ermesi için Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Demokrasi ve Barış mitingimize savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR AİLE OLDUK

Turan’ın ardından ise katliamda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, “Anaların gözyaşı dinsin çocuklar ölmesin diye Ankara’da on binler toplanmıştı. Ben de orada oğlum Korkmaz ile kızım ile katılmıştım. Barış için oradaydık ama ne yazık ki o gün hiçbir önlem alınmadı. 103 aile 500 yaralıyla büyük bir aile olduk. Adalet arayışımız ısrarla devam ediyor. Dayanışma içinde olduğumuz süre boyunca sadece IŞİD’li katiller değil onlara yol verenler de hesap verir” şeklinde konuştu

11 Eki 2018 - 09:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.