Hülya Aksoy açıkladı! 170 bin kadına ulaşıldı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, başlatmış olduğu “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında İzmit ilçesine bağlı Kurtdere, Ortaburun ve Hasancık köyündeki kadınları bir araya geldi. Aksoy proje kapsamında 170 bin kadına ulaştıklarını ifade etti.

Arif BULUT - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy İzmit ilçesine bağlı Kurtdere, Ortaburun ve Hasancık köyünde bulunan kadınlara Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesini anlattı. Ortaburun Köyü Mahalle Konağı’nda gerçekleşen programda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi kadınlara meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konusunda eğitim verdi.

BİLGİLENDİRİCİ EL BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

Öte yandan kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi izletildi. Bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Hülya Aksoy koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” ve “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çalışmaları kapsamında gerçekleşen eğitim projesinin organizasyonluğunu Kurtdere Mahallesi Muhtarı Mustafa Ersoy yaptı. Ortaburun Mahallesi Muhtarı Yüksel Özcan ve Hasancık Mahallesi Muhtarı Hayati Yavuz ise katkı sağladı.

KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Eğitim programında konuşan Hülya Aksoy, “Öncelikle söylemek istedim. Köyünüz çok güzel. Biz Kocaeli Valiliği olarak kadın sağlık projesi başlattık. Amacımız sizi bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak. Belli başlı konularımız var. Biz kadınlar, kendimizi biraz ihmal ederiz. Kadınlar olarak çocuklarımız ve eşlerimize karşı hep vericiyiz. Sizden rica lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinlediklerinizi uygular ve buraya gelmeyen kadınlara anlatırsanız çok sevinirim.

170 BİN KADINA ULAŞTIK

Aksoy sözlerinin devamında “Projemiz kadın sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Şuan itibariye 170 bin kadına ulaşmış durumdayız. Bugünde köyümüzde kadınlarımızla bir araya geldik. Yine köylerimizde, ilçelerimizde kadının olduğu her yerde projemizi sürdüreceğiz. Kadınlarımızın de projeye ilgisi gerçekten çok yoğun. Bir kadına dahi tam anlamıyla ulaşabilirsek bu bizim için çok değerli olacak” dedi.

24 Eki 2018 - 12:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.