Süleyman Soylu: Yazıklar olsun!

Göç, Mültecilik ve İnsanlık” ana temalı Kartepe Zirvesi 'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilere yönelik gündeme taşınan iddialara cevap verdi. 'TBMM'de oturan bir adam her Suriyeli’yi tecavüzcü, katil olarak göstermeye çalışıyor. Ona yazıklar olsun diyorum' dedi.

Arif BULUT - İçişleri Bakanı Soylu "Biz her insanın bir Dünya olduğuna inanıyoruz. Bu işler kolay değil. Bu işleri yaparken iç baskıları da göğüslüyoruz. Dünya ülkelerinin de üzerlerine düşeni yapması gerekiyor. TBMM'de oturan bir adam her Suriyeli’yi tecavüzcü, katil olarak göstermeye çalışıyor. Ona yazıklar olsun diyorum. Bu iki toplumu, iftiralarla birbirine düşman yapmak istiyorlar. Suriyelere maaş veriliyor, Suriyelilere ev veriliyor gibi yalanlarla bir şeyler elde etmeye çalışıyorlar. Bunun gibi birçok iftirayı attılar ve yüzleri kızarmadı. Türkiye göç meselesinde vicdanını ortaya koymuştur. Türkiye uluslararası toplumdan para değil, anlayış beklemektedir. Yükselen milliyetçiliğe, gelir eşitsizliğe, din karşıtlıklarına karşı hep birlikte hareket etmek zorundayız” dedi.

26 Eki 2018 - 11:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.