Doğusel, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet’in 95. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Doğusel, “Türk milleti olarak, bu ülkenin iş dünyası ve denizcileri olarak, mutluyuz, gururluyuz. Cumhuriyetimizin 95. yaşı kutlu olsun” dedi. Doğusel şunları söyledi: “Bugün, küllerinden yeniden var olan bir milletin doğum günü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetin ilan edildiği gün bugün.

KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

Türk milleti olarak, bu ülkenin iş dünyası ve denizcileri olarak, mutluyuz, gururluyuz.

Asırlardır onurundan ve hürriyetinden taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışı ve küllerinden yeniden doğuşu olan 29 Ekim 1923’te, Türk milleti dünyaya çok önemli bir mesaj yollamıştır. Türk milleti, iradesine asla pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını dünyaya ilan etmiştir. Hasta adam dedikleri bu topraklarda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milletinin cesareti, kararlılığı ve mücadelesi ile Cumhuriyet kurulmuştur.

29 EKİM RUHU BU ÜLKENİN BAĞIMSIZLIĞI KORUDU

Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim modelinin Cumhuriyet olduğunu ifade etmiştir. Ulu Önderin ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözleri de toplumumuza ışık olmuştur. Nitekim 15 Temmuz Kanlı İşgal Girişiminde milletimiz, Cumhuriyeti, bağımsızlığı ve demokrasisi için sokaklara çıkmış, hain darbe girişimini bastırmıştır. 29 Ekim ruhu, 15 Temmuz 2016’da da bu ülkenin bağımsızlığını korumuştur. Tarih boyunca bağımsızlığından ve asil duruşundan ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen milletimiz, bu konudaki kararlılığından bundan sonra da vazgeçmeyecektir.

GURURLA KUTLUYORUZ

Gerek darbe tehditlerine gerekse de ekonomik müdahalelere 29 Ekim ruhuyla karşılık veren milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, muasır medeniyetler çizgisine ulaşacaktır. Bizler de denizciler olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek, bu ülke için katma değer üretmeye, bu ülke için üretim yapmaya devam edeceğiz.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize bu topraklarda, bu imkanlarla yaşama imkanını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutluyoruz.”

28 Eki 2018 - 15:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.