Köpek, durakta sıraya girip dolmuşa bindi

Kocaeli'de durakta bekleyen yolcularla minibüse binip arkaya doğru ilerleyen sokak köpeği, yolcular korkunca araçtan indirildi.

Sınırlı Sorumlu 5 Nolu İzmit şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Esentepe'den Tavşantepe hattında şoförlük yapan Yakup Sağlam, Derince Çınarlı Mahallesi Gaffar Okan Caddesi'ndeki durakta yolcuların ardından iri bir köpeğin binmesi üzerine şaşkınlık yaşadı.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duraklarda çok köpek gördüğünü ama ilk kez sıraya girip minibüse binenini gördüğünü söyledi.

"Senin gittiğin yere gitmez"

"Durağa yanaştım 4-5 yolcu bindi, baktım bir köpek var peşlerinden geliyor. Köpeğe, 'senin gittiğin yere biz gitmiyoruz aşağıya in' dedim." diyen Sağlam, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Baktım köpek arkaya doğru ilerliyor. Yolculara sordum, köpek kimin? Kimsede ses yok. Yolcular korkudan camlara yapışmış, kenarlara. O kadar büyük ki, insan korkuyor. Arka kapıyı açtım, indirmeye çalıştım inmedi. Gel oğlum diyorum, inmiyor. Ön kapıdan çağırdım indi. Otobüslere alışkın herhalde normal insan gibi bindi, hiç çekinme yok. Saldıracak diye endişelendim, 2 gün önce de bir arkadaşa köpek saldırmıştı kaçarken düşüp kolunu kırmış. Aklıma o geldi, temkinli yaklaştım. 'Saldırırsa' diye kendimi korumak için elime bir şey alayım dedim.

Şöför zorla indirdi

Gel diyorum, aşağıya da inmiyor. Bir ara kapıyı kapatıp gideyim diye düşündüm. O kadar insan var, kimse de müdahale etmiyor. Kadın yolcular korktu, yolcular cama yapıştı. Bildiğin insan gibi arabaya bindi, saldırma da yok içerde gezindi. Hayvana da birşey yapamıyorsun, sonuçta canlı. 'Bari kapıyı kapatıp gideyim, belki ileriki durakta inecektir' dedim ama sonunda indi."

Köpeğin inmesinin ardından minibüse binerek kapıları kapattığını ve güzergahına devam ettiğini dile getiren Sağlam, bir daha binerse köpeği yolcu gibi götürebileceğini de sözlerine ekledi.

01 Kas 2018 - 15:19 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.